29.10.13

Business baking?mahu diteruskan lagi?

Bismillah wal hamdulillah...

Hari ni dpt msg lagi... ada la dpt beberapa msg dari regular customer n customer baru bertanyakan mengenai business baking yg dah 5bln terkubur dek kerna tuan tanah xda kudrat nk meneruskannya buat sementara waktu... sy mmg minat baking... rasa release tension kalu dpt baking... pastu mkn... best lak...hehe :D tapi...

Sejak disahkan pregnant anak ke3 mood membaking ke laot sudah... start dgn morning sickness sy da close order buat sementara waktu... ada yg merayu2 mntak penuhi order terakhir sebelum close order... xsangka pulak, bakers cikai mcm sy nehs ada peminat tersendiri...hehe :P tp mmg siyes xleh nk baking da arituh so xdptla nk penuhi permintaan customer itu... kira dia return customer... nk order pavlova utk majlis makan2 kt opis dia... sorry dear... xmolah kualiti pavlova tuh xbest pulak kan...org bayar, kena la buat yg terbaek... sbb tuh sebelum apa2 terjadi better sy tolak awal2... pastu dpt msg dari member yg selalu order swissroll guwe... dia peminat tiramisu swissroll... selalu je order every weekend... siap tnya "bila nk buka order balik?nk order swissroll nehs..." ahha! mmg xda jawapan tetap utk persoalan itu... nk try gak baking tp mcm da agak kekok pulak lama da xpegang mixer bagai... arituh p kedai youhin (jual brg2 baking) tgk harga da naik byk tidak seperti 5bulan lepas melopong kejap haku... agak2 kalu diteruskan business hobi ini mcm mana ye?mmg kena run together la kot... shaklee n baking... shaklee sbg memberi modal...hehe :D agak xbapa yakin lak dgn harga brg mencanak naek mcm tuh, kita ni baker kecil-kecilan jek... kkdg tuh xamik untung apa sgt... dahla baking ni 1keja yg perlukan fokus, komitmen yg tinggi, penat lg nk membaking, dgn anak2... fuhhh... mmg byk fikir... kalu dlm keadaan badan letih kkdg mengganggu performance jgk... hilang fokus... 

Tadi dpt lg msg dari seseorg yg tidak dikenali... dia dpt no fon dari sumbody yg pernah menjadi customer sy... tnya sy boleh buat kek apa... buat masa ni kek shaklee jek sis! hehe :D xdela jawab cenggitu just blur kejap... xreply lg msg dia...esok2 la sbb rasa xda jawapan lg setakat ini... ada gak niat dihati nk teruskan tp belum cukup keyakinan di dada... ingat nk kena p kelas dulu kot baru refreshing sket segala skill... ok2 kita p kelas la dulu tgk mcm mana... kalu ada rasa nk teruskan business nehs kita teruskan since ada yg bertanya...ingat ka xda yg minat...hehe :D alhamdulillah... tuh org ckp rezeki kan... mcm kita tgk, kedai makan mcm melambak2 ja zaman skrg, tp setiap kedai mkn tuh ada customers dia yg tersendiri... pernah tepu ke business kedai makan nehs walaupun menu sama? sy rasa mcm tak... selera setiap dari kita pun xsama... :) setgh org suka cara kita masak, setgh org suka cara org laen masak... tekak laen2... yakin dgn rezeki dariNYA... OK jom ushar2 kelas baking yg best... wahhh ketaq tgn lama xpegang mixer...ekeke :D

 

2 sweet persons:

♥mamaTisyaThaqif♥ said...

yeayyyy..lepas ni senang nak makan swissroll kak fae.dh pindah balik ptss :D

Faizah^Ramli said...

@♥mamaTisyaThaqif♥

Haha...tuh dok ingat kena asah skill dulu :)

Post a Comment

Terima kasih tuan-tuan dan puan-puan serta cik2 :D