22.2.15

Knotted Headband SweetieCutiePretty by Faizah Ramli...

Bismillah wal hamdulillah...

Lama dah bertangguh nak hasilkan knotted headband handmade ni... first of all nak dapatkan bajet untuk membeli raw material knotted headband ni yakni knit cotton... kalu nk beli orang lain punya adalah sangat tak best sebab tujuan sy menubuhkan SweetieCutiePretty ni adalah utk menghasilkan 'hiasan kepala' (adoi la sangat hiasan kepala) untuk si comel dan dari hasil usaha n air tangan saya sendiri... bil makna design tuh adalah totally idea saya... mungkinla ada amik beberapa idea tapi untuk menghasilkan headband yg comel, berkualiti dan tahan lama... dan yang penting selamat untuk si comel...sebab itu saya akan tanya customers umur baby/kanak-kanak yang nak pakai headband ni... tak mahu band yg dipakai baby terlalu ketat which is tak selesa of course n memang bahaya juga untuk tumbesaran kepala bayi...

Itu kisah pembikinan awal, survey punya survey material mmg knit cotton ni susah sangat nk dapat, nak2 design yg comel dan sesuai utk dijadikan knotted headband... secara purata harga kain knit cotton ni untuk 1meter adalah RM30 ke atas...1meter je ok! dan kebanyakkan knit cotton ni adalah kain import dari US, China, Korea etc... paling mahal n lembut of kosh dari US... dengan mata wang malaysia yg sedang alami kemerosatan memang agak tinggi kosnya daripada biasa bagi membeli knit cotton ini... adeh... memang tak tidur malam dibuatnya nak mencari... akhirnya dapatlah daripada beberapa seller... ada yg pre-order berbulan-bulan tak dapat lagi... huhu... Jadi saya letak harga untuk knotted headband ni dah paling murah dah rasanya... sebab knit cotton comel berkualiti agak susah untuk dicari...dan harganya tinggi.

Itu belum part nak menjahit... tak tidur malam saya dibuatnya sebab perlukan fokus... tengok-tengok dah subuh haa... ambik masa cuti CNY arituh untuk stay up... agak kelam kabut sebab si ammar yaser ni bangun menyusu 1jam sekali... ummi adalah penat tidak terhingga... tapi demi sesuap nasik kekdahnya haha! :D alhamdulillah lepas post je knotted headband handmade by SweetieCutiePretty berdesup-desup order masuk... terima kasih kepada yg memberikan sokongan dan kepercayaan kepada SweetieCutiePretty... Insya ALLAH more designs to come... kena ambik mood jgk untuk mencetuskan idea yg best :) doakan saya ye semua... kepada yg belum FOLLOW Sweetie Cutie Pretty boleh search di IG @sweetiecutiepretty dan di Facebook boleh LIKE page Sweetie Cutie Pretty untuk tengok design2 best :)






 Baru dapat menghasilkan 5designs knotted headband... 100% saya yang jahit ni ye uollss... sampai tak tidur den... haha :D gigih la sangat... Harga hanya RM10 je per design... kecuali untuk design Hello Kitty RM13... sebab design HK ni sangat limited... seller yg jual kain ni pun saya pujuk dia jual HK knit cotton ni... dia pun xnak jual sebab supplier dah tak nak keluarkan design HK ni... sedih weh sebab dah jatuh cinta dengan kecomelan hello kitty... jadi if habis stok kain knit cotton HK ni memang dah xde dah la knotted headband hello kitty...sob3...rasa mcm nak simpan je kain knit cotton ni buat khazanah sebab sayang sangat! tengok keadaan sebab rasa nak jahit seluar tidur si aisya n amira... ammar sorry ye, boboy xpakai kot hello kitty...hehe

 

6 sweet persons:

nik ros said...

wah...comel sgt ni.murah lak tu.anak saudara lelaki so tak dapat la nak beli.yg pompuan dah tak pakai dah.

Faizah^Ramli said...

@nik ros

Thanks nik :)

Shiqa Nawar said...

fae.. kalau request nk hedband tu lebar sikit boleh tak? hehehe kalau boleh nk tempah. aina bnyak headband tp yg saiz standad

Faizah^Ramli said...

@Shiqa Nawar

Fae buat stended lebar 1.5" - 2.0" kalu nk lebar lagi boleh je sbb fae jahit sendiri...

Shiqa Nawar said...

nnt aniq wasap desgn/ tq fae

Bob F said...

Cam mana nak order wasap please 013 4140522

Post a Comment

Terima kasih tuan-tuan dan puan-puan serta cik2 :D