1.2.13

Perancangan masa depan~!

Bismillah wal hamdulillah...

Perancangan masa depan atau dlm ayat omputihnya future planning... aisehhh... hehe :P sblm tdo elok bervisualisasi dulu kans...

Ok, gini sy da berkurun dok plan nk p kelas baking nk tmbh skill... ramai org dok tnya n request utk buat kek kawen cantek2, kek besday comel2 tp daku xdak skill nk buat... sdeh T__T so, sbg inisiatif sy kena gak p kelas utk kembangkan lg bisnes kecik sekangkang kera nehs agar menjadi sekangkang gajah atau lbh besar :D so xdakla terperuk dlm ruang lingkup yg sama... *fikir2...*

So, td tertgk kt fb kak najah (otai bakers kt perlis nehs...) dia hasil air tgn dia mmg superb! boleh tgk kt website dia di NajahBakery...konfem terpana! hehe :D kak najah skrg aktif anjurkan kelas2 baking je skrg... mmg bz n da jadi bisneswoman berjaya kt perlis nehs... kak najah da listdown beberapa kelas baking yg bakal diadakan smpai bulan april nehs... meroyan kejap! T_T sbb sume kelas2 tuh yuran dia boleh tahan berharga dari RM200 ke atas... kohkoff.. tp da ada dana sket2 nehs insya allah nk p kelas buat bunga-bungaan guna buttercream... 10jenis bunga yg bakal diajar kt kelas tuh n yuran dia?? haha! :)) mmg menggaru kepala tp insya allah sy akan join... yuran adalah sbyk RM400... berbaloi2 sy rasa utk future planning bisnes sy nehs... agar lbh berkembang..kenala invest sket kan...

Knp nk p kelas tuh??sbb sy sdg berangan2 besar nk buat kek kahwin adik sy utk kenduri dia bulan may2013 nanti... so kira 1st projek mega la nehs... hehehe ;) nk blaja buat comel2 n cunsss... barula best buat testi n contoh utk org yg nk tempah.. so kenala ada skill... xleh belasah je kalu mai part2 nk menghias kek nehs... buat kek ok lg, part nk hias dgn hiasan indah n gah mmg perlukan skill... laenla kalu org tuh dilahirkan da ada skill... wallahu'alam... mg sy ada rezeki nk p kelas hands-on belajar hias kek dgn bunga-bungaan indah ittewww... xsabar!

So skrg, da kena start simpan stok EBM n train amira minum susu pakai sippy cup :) all the best to me~!!! utk misi yg besar ini... mg dipermudahkan sgala urusan n dimurahkan rezeki...

Cantekkan kek ni... nk belajar buat bunga2 cam ni... heheheh :D


 

2 sweet persons:

nanonano said...

hr tu ade blajar ms org RICH dtg pomot, siap kasi nozel yg dia buat sdiri tu,
tp lama sgt dh peram
dh lupe kot, waaaaaaa...

Faizah^Ramli said...

@nanonano

Hehe :D faizah ni teringin nk blaja mcm2... huhuhu...

Post a Comment

Terima kasih tuan-tuan dan puan-puan serta cik2 :D