30.1.13

Mohon doakan...

Bismillah wal hamdulillah...

Haihh... xtau mcm mana nk start entri nehs... bercmpo baur da perasaan... mohon doa para sahabat2 n kawan2 mendoakan kakak sy yg masih terlantar di hospital... sepatutnya da bleh discaj dari PUSRAWI kemarin tp bila pakar dari Hospital Selayang p cek, depa soh admit di Hospital Selayang pulak for further check up... sbb keadaan mcm bertmbh worst... sob3 :((

Ramai yg pm n sms tnya my sis ni sakit apa... susah kot nk ckp.... huk3... kakak sy ni da menunjukkan tanda2 xsihat since dia masih blaja lagi dulu... ada kot 7-8thn da... bila kakak sy berulang2 masuk spital n kkdg doctor xleh nk figure out apa sakitnya... n ada gak unsur2 sakit yg xleh dilihat dek mata kasar... nti ada pulak org ckp percaya menda2 tahyul nehs... ini bukan tahyul, sesungguhnya makhluk2 ghaib jgk makhluk allah swt n mereka juga wujud... cuma kita xnmpak n xleh dibuktikan dgn fakta sains mahupun medical terms... keterangan lanjut minta maaf xdpt diexplain jg... 

1st diagnosed as SLE (Systemic lupus erythematosus). Skrg ni mata kakak sy da kabur... mak ckp mlm td, muka org pun dia xnmpak... nk p toilet pun kena pimpin.. kesian sgt bila dgr mak bgtau mcm tuh... rasa nk menanges n rasa nk p tgk dia skrg jgk! tp terpaksa tunggu mungkin ari sabtu nehs kami sekeluarga nk berangkat ke gombak... mohon doa kawan2 semua... mg kakak sy kembali kepada sedia kala.

Apa itu SLE? SLE stand for Systemic lupus erythematosus... is autoimmune disease. SLE is eight times more common in women than men. The cause(s) of SLE is (are) unknown, however, heredity, viruses, ultraviolet light, and drugs all may play some role. Up to 10% of people with lupus isolated to the skin will develop the systemic form of lupus (SLE). Treatment of SLE is directed toward decreasing inflammation and/or the level of autoimmune activity.

 

3 sweet persons:

MissRhana said...

semoga cpt sembuh. Amin

Anna Da Lady Contest Version said...

InsyaAllah. Moga cepat sembuh. Faizah, sambil2 tu berubat la secara Islam jugak :)

Khadeejah Hasmad said...

kalau akak nak suggestion ustaz utk cara alternatif, sy blh bg contact :)

mmg slagi tak kena, blh lah ckp tak caye. bila sndiri kena, nak tak nak kene caye. family sy baru2 ni kena...... tak tahu nak ckp cemana.., kitorg ni jenis pcaya benda logik, tak caya benda2 yg tak nampak ni. dulu nenek pun suruh berubat dgn ustaz, tapi family sy refused, sebab tak percaya..

sampailah bila pi jumpa doc kat pcmc, doc tu tanya, ni dh pi beruqyah ke belum? doctor pcmc sndiri pun percaya benda2 ghaib...

syukur Alhamdulillah Allah temukan dgn jiran2 dan ustaz2 yang baik2, alhamdulillah family sy getting better. moga kakak akak pun getting better :)

Post a Comment

Terima kasih tuan-tuan dan puan-puan serta cik2 :D