23.10.12

Pendapat peribadi sahaja...

Bismillah wal hamdulillah...

Berkira2 nk tulis mengenai 1perkara nehs tp mcm berbelah bagi...ok fine tulis je la... ni pendapat peribadi...so sila jgn amik hati, mkn hati atau apa2 yg berkaitan dgn masalah penyakit hati ye... heheh :D ni pendapat peribadi je... setiap org berhak nk ada pendapat sniri kan... 

Perniagaan merupakan sunnah rasulullah saw malah rasulullah saw pun ada berpesan 90% sumber pendapat dtg dari perniagaan so sy mmg sgt menyokong sahabat2, kawan2, sedara-mara yg berniaga tp kena ada tapi... mestilah kena pada caranya... sy pun sdg dlm usaha nk belajar mengenai selok belok perniagaan so entri ni sbg peringatan utk diri sndiri terutamanya sblm nk bgtau org len... huhu

Byk sbnrnya menda yg kita kena selidiki n amik kira dlm business nehs kalu kita nk rezeki yg halal, pelanggan n org sekeliling pun senang hati dgn kita... basic je kot sbb sume org mengharapkannya kalu kita berurusan (jual-beli) yakni KEJUJURAN! so jgn dek kerna nk lariskan jualan kita men redah je menjual tanpa mengambil kira hak pengguna n hak pelanggan kita kira kes naya org la tuh... terutamanya kalu jual produk kesihatan/supplements/ubat herba/makanan kesihatan atau seumpamanya... bg sy seeloknya produk tuh kita guna jgk n kita sndiri rasai keberkesanannya... satu lg kalu nk beri nasihatan mengenai kesihatan (terutamanya bg mereka yg ada penyakit laen contohnya thalessemia dan mcm2 lg... ada sesetgh vitamins mereka xleh amik, atau ada penyakit2 kronik yg laen... atau pengguna tuh tgh pregnant atau menyusukan anak... so kena alert pasai nehs... kalu xda apa2 penyakit okla kans just nk improve kesihatan dalaman...

So beware lah takut jd apa2 kat org dah kes penganiayaan dah... kalu xtau atau xpasti better jgn suka suki je bg pendapat... rujuk kpd pakar dulu takpu doctor... mereka lbh tau dari kita sbb depa blajaq...kita ni byk berguru dari buku je... huhuhuh... :)

 

2 sweet persons:

Qider said...

betul..sbb tu kami tak brani promo hat lain...promo yang pernah makan je walaupun rasanya org pun rasa aik takkanlah kompeni tu juai satu produk ja..hahahah

Faizah^Ramli said...

@Qider

Muahahha....xpa...ada testimonial ok la tuh....ataupn kita kenal dkt dgn org yg pnh try ka...jenuh la nk mkn sume yg dijual dlm kompeni tuh....heh!

Post a Comment

Terima kasih tuan-tuan dan puan-puan serta cik2 :D