12.6.12

Doula (Professional Labour Assistant) and Child Birth Educator? Anyone interested?

Bismillah wal hamdulillah...

Masej dari GBG (Gentle Birth Group) berminat utk mempelajari mengenai gentle and natural birth seterusnya menjadi doula and child birth educator utk membantu semua wanita in birth? Inilah peluangnya... peluang utk mendalami ilmu alami ciptaa allah swt yg cukup istimewa utk setiap yg bergelar wanita... eceh... :) ini masej dari sis najwa...

"Berminat utk menjadi Doula (Professional Labour Assistant) and Child Birth Educator? Inilah peluang anda! Sy perlu mengumpulkan minima 30org wanita utk memenuhi kos tambang trainer dari Riyadh Arab Saudi iaitu Aisha Al-Hajjar dari Amani Birth Center. Tarikh dan tempat blom ditentukan tetap secara tentative Aisha Al-Hajjar akn memulakan Asia Tour nya (China - Indonesia - Malaysia) bermula dari 1Ogos 2012 - 19Ogos2012 (12Ramadhan - 1Syawal) dan sy ingin mengadakan program ini di sekitar Shah Alam. Kursus 3hari penuh, dan anak2 yg masih menyusu sgt dialu-alukan :).Bayaran minima lbh kurang USD200 (lbh krg RM600) utk yuran trainer manakala kos lain seperti sewa bilik dan makan akan ditambah kemudian. Tarikh akhir utk maklumkan kepada sy sebelum ialah 18Jun2012 iaitu seminggu dari skrg. Sekiranya tidak dpt mengumpulkan seramai 30org, sama ada jumlah yg confirm akn bayar lbh dari USD200 sekepala ATAU kita akn sertai program ini di Indonesia bersama Dr. Henny Zainal di Senen, Jakarta Indonesia. Apa2 soalan boleh pm/email sis najwa di Mahabatullah@hotmail.com

Baca je announcement nehs kt GBG trus teruja utk join... mana tau sy leh jd doula org bersalin pulak nti... haha! bajet... xdakla nk jadi doula sgt tp sy ada menyimpan hasrat utk homebirth for next baby (next baby?? in 3years time perhaps??) utk homebirth n tlg wanita2 laen utk homebirth for sure kena ada ilmu yg serba serbi lengkap... kira mcm nk jadi doctor jgklah... atau utk menjadi child birth educator?utk educate bkn sekadar wanita tp org len jgk utk support setiap kelahiran agar ianya tidak dipandang sesuatu yg menakutkan n melaluinya dgn lbh natural, tak takut dan penuh keyakinan... meletakkan allah swt sbg sandaran utama...

Sapa2 yg berminat utk join leh la email/pm sis najwa ye for further information :)







 

2 sweet persons:

linziana said...

salam faiza nak tanya do we have pro doula kat malaysia ni?

F a i z a h ' s said...

@linziana

Certified doula ada seorg je - karin heinimann martin.tp yg tak certified byk je tp haruslah diingatkan doula bkn bidan dan bkn medical professional ya... dia xkasi medical advice. Tugas doula adalah utk kasi emotional support utk ibu :)

Post a Comment

Terima kasih tuan-tuan dan puan-puan serta cik2 :D