12.6.12

Unfren...

Bismillah wal hamdulillah...

Sy xpnh lg buat keje unfren ni sejak ada fesbuk tp baru2 ni ada la buat. Ada beberapa sebab sy m' unfrenkan beberapa org sepatutnya... sorry in advance... :) antara sbbnya...

1) Terpampang kt wall sy beberapa status yg sgt2 tak gemar utk sy tahu apatah lg baca... sbb sy xmahu la sakit hati dgn status dia... pendek kata xsuka la... asik update mende yg lbh krg sama je hampir setiap hari  n sy pun ada simptom2 malas nk buka fb gara2 status dia yg ntah apa2... sudahnya sy fikir, daripada aku rasa rimas dgn status dia better aku unfren je dia trus...

2) Tapi... tgk jgk dia kawan yg mcm mana... kalu schoolmate, ofismate, UTPmate, sedara mara, my students (pnh jadi cikgu kejapp kanss :D ) bloggers atau dgn lbh tepat skali sy tau la kt mana sy kenal org tuh, so not simply sy akn unfren org tuh... slalunya kalu kita kenal org tuh, kita akn kenal org tuh mcm mana... yg diunfren tuh slalunya ntah dari mana dtgnya pastu buat status or komen status sy yg ntah apa2 sy malas nk layan la... nyah kau dari fesbuk guwe... haha... serabot je kot... ntah sapa2 tiba2 dgn lancang komen status kita... dahla xkenal kita sapa atau xtau hujung pangkal cerita tiba2 je nk komen ikut sedap tgn dia je menaip...

Laman sosial ni kan tmpt utk sume org... so kenala behave sket jgn buat sesuka hati shj... especially kalu kt wall org len, jgn sesedap rasa je nk komen sgala ikut suka hati xfikir perasaan owner akaun fesbuk tuh... kalu nk tego better private masej je jgn secara public cenggitu mebi menjatuhkan air muka org... so sudahnya sy xckp byk unfren/block je trus... malas nk amik tahu pasai org tersebut... :) buat sakit hati kalu kita pnjgkan cerita btol x? haha :D

Sy ada unfren seorg nehs... xknl pun ntah knp dia add memula sy approve je la... skali dia membuat onar... sy xsuka cara dia n trus sy unfren secara diam2... arini tgk dia add sy blk... haish... mcm aneh je perangai org neh... da org xsudi tuh phm2 je la... haha! :D 

 

7 sweet persons:

nik rosmawati said...

wah dah unfriend pun dia add balik.ni btol2 suka ni.hehe

♥ ROS ♥ said...

Ala mesti teruja dia nak add balik tu.. Ros pun ade gak buat :p hihihi

F a i z a h ' s said...

@nik rosmawati

Haah tuhla...dahla xkenal...mcm psycho amat! hehe

F a i z a h ' s said...

@♥ ROS ♥

Aik...ros pnh buat...hahaha:P rasa2nya apa punca yg buat lagu ni?hehe

MammaSun said...

peminat misteriiiii

F a i z a h ' s said...

@MammaSun

Hahaha...hate her so much...eh?xbaek benci2 org kans... :D

Anonymous said...
This comment has been removed by a blog administrator.

Post a Comment

Terima kasih tuan-tuan dan puan-puan serta cik2 :D