29.9.12

Stay-at-home-mother episodes... syukur alhamdulillah...

Bismillah wal hamdulillah...

Tadi membaca2 previous entri saya... byk dari entri sy isau amat mengenai income dan hutang sgala if sy tidak berkerja... skrg ternyata sangkaan sy meleset... sy bersyukur atas sgala nikmatnya... sy yakin setiap apa yg dia jadikan mesti ada hikmah... dulu sy takut, if sy terpaksa resign sy xdak income susah nk beli apa2,susah nk bayar hutang rupanya sangkaan sy meleset... allah swt beri rezeki kpd en.abg rupanya... allah swt berikan rezeki melalui suami sy... dia boleh hadiahkan sy lappy dan handset baru...syukur ya allah...mungkin ini hikmahnya...

Btol la org ckp sedangkan ulat dlm batu pun ada rezeki apatah lg kita... mungkin secara fizikal sy xdpt income tetap, tp sy masih lg diberikan allah swt rezeki melalui suami utk bayar hutang2 dan ber'shopping walaupun tidak seperti dulu... sy seperti pelik sbnrnya... terasa mewah pulak berbanding masa kerja dulu (yela masa kerja ulang-alik jauh gaji byk habes utk maintenance kereta...skrg kereta sy tersdai je setiap hari...) dulu byk menda sy kena beli sndiri skrg suami yg belikan...xmintak pun kkdg...hikmah jgk utk en.abg... dulu dia xtau beli brg dapur skrg sy kena jg anak2 jadi tugas beli brg dapur beralih arah kpd beliau.. sy pulak masih galak bershopping online walaupun da xdak gaji tetap... haha! ish3... tlg insaf faizah kau tuh dahla xdak gaji tiap2 bln... ye3... setiap apa yg sy bli sy inform en.abg... alhamdulillah en.abg ok je...

1pintu rezeki ditutup, 2-3lg pintu rezeki  insya allah dibuka...cumas sy berharap utk berkerja lg... mungkin bkn masanya lg utk sy jadi SAHM...itu cita2 jgk tp bkn dalam masa terdekat... sy cuma berharap dlm menolong en.abg walaupun dia xpnh mintak apa2 dari sy...

Saya bersyukur alhamdulillah, menjadi org yg tidak berkerja bukanlah seteruk yg sy sangka sebenarnya...syukur sgt2... sgalanya dipermudahkan... :)

 

2 sweet persons:

nik ros said...

dah tak keje yea.rezeki anak-anak la tu.
nik pun sama.risau jugak tak cukup duit nnt kan bila dah resign tapi rezeki tuk ade jea tuk kami.mcm dah tak nak caru keje lain dah ni.nak duk umh jea..ehehe

F a i z a h ' s said...

@nik ros

Aah terpaksa resign masa dlm pantang hari ke30 arituh sbb tiba2 dpt information kena transfer ke cyberjaya...mcm2 fikir waktu tuh tp perancangan dan ketentuan DIA adalah yg terbaek... alhamdulillah atas segalanya... btol tuh rasa malas nk cari keje laen... cita2 long-term tuh mmg nk jadi SAHM tp mebi bkn skrg... ada target yg blom sempat dicapai...hehehe :) apa2 pn usaha yg terbaek!

Post a Comment

Terima kasih tuan-tuan dan puan-puan serta cik2 :D