29.9.12

Nasib orang tak pernah langgan Astro...

Bismillah wal hamdulillah...

Yup...kt umah saya mmg xde channel2 astro sbb xpernah langgan pun... bil2 yg hnya perlu dibayar adalah bil elektrik & air (keperluan asas), bil handphone (company en.abg yg done menda nehs, bil sy pun en.abg yg setel under nama dia...huhuhuhu... xleh byk ckp n sy terpaksa amik pakej basic... ksian surirumah nehs... xdpt la pakej unlimited data), bil streamyx pakej student 1MB bila la unifi nak smpai perlis nehs... itu je la bil2 yg perlu disetelkan kami alhamdulillah sume masih under control...

Yang lawak tuh, jiran 1taman bleh dikatakan semua ada antena astro... rasanya rumah kami je kot xdak antena astro... slalu je hint2 en.abg "semua org da ada astro nehs...kita?" dgn slambernya en.abg jawab "xpayah la astro bagai... nk tgk apa2 p umah mak je dekat ja pun... lgpun kita nk tgk tv pun xdan...buat rugi ja bayaq tiap2 bln..." wakakakka :D btoi jgk ckp en.abg... tgk tv pun xdan bapa minit je sehari... nk tgk rancangan kegemaran mcm mara clara pun termiss jgk kekadang ini kan pula nk melangut tgk channel2 astro...mmg takla kot... walaupun da jadi SAHM tetap xsmpt jgk melangut tgk tv... kkdg buka je tv tp tuan tv xtau p ke mana... haha! 

Yg lawaknya tuh org pulun dok canang cerita masterchef sgala aku ni terkebil2 xtau mende... hehe :D sib bek masih lg sempat nk amik tahu ttg perkembangan negara kita nan tercinta ini... JANJI DITEPATI~! (melalut sudah) sbb 24jam dok canang kt semua channel manala xtau kans... tp siyes ksian kt org xdak channel astro kt umah nehs... org dok canang rancangan2 menarek kt astro daku xreti nk response sbb kt umah xdak astro... hehehehe ;)

 

4 sweet persons:

nik ros said...

nik ade jea astro kat rumah ni.tapi jarang jea tgk.ala tak menark mana pun citer kat astro ni..ehehe

Faizah^Ramli said...

@nik ros

Yaka?hehe...tuhla sbb xrasa sgt nk tgk cuma heran jgk kkdg sume org langgan...bil astro skrg bkn murah rasanya...huhu

ღnFashyaღ said...

samela kite, tak penah umur ade channel astro. Nasib baik kat jb dapat channel s'pore. Okay jugakla...

Faizah^Ramli said...

@ღnFashyaღ


Hehehe;) kkdg rasa mcm ketinggalan zaman jgk sbb org dok sibuk cite sgala channel2 yg ada kt astro sy blur xtau apa2...tp bila difikir blk bleh jimatkan duit jgk sbb mmg setiap minggu tuh leh kira dgn jari bapa kali je leh melangut dpn tv secara tanpa gangguan...so cukuplah channel2 kt tv yg free tuh..tuhpun tidak terhadap...hu

Post a Comment

Terima kasih tuan-tuan dan puan-puan serta cik2 :D