3.9.12

MengAPAM lagi... addict sudah!

Bismillah wal hamdulillah...

Tak sudah2 update pasai si apam mekar... ekekekeke :D mmg mcm addict wat apam nehs... bhn2 pun byk lg terutamanya ais krim soda F&N en.abg beli 1botol besaq arituh... ekekekekeke :D so ada lg 1/2botol... sapala nk minum sbb xgemar sgt air bikarbonat... so apa lg m'apam la... kali nehs test wat 2adunan lak nk tgk jadi ke tak... n alhamdulillah menjadik jgk malah lbh gebush n lembut! sbb sy pukul adunan smpai betul2 gebu+putih pastu rehatkan dulu adunan supaya dia xterkejut kalu terus je kukus... ada petua nehs org kasi kalu nak apam yg extra gebu!

Kali ni sy buat 3perisa berlainan... strawberi, coklat n coffee... nyum3... sume perisa tuh masuk je dgn apam... nice2 cenggitu sesuai dgn kemanisan, kesedapa, kegebuan si apam mekar... i loikeee... kalu mkn apam mekar ni mmg ralit je smbil minum nescafe panas/sejuk mm terbaek~ hehe :D bleh rasa perisa yg berbeza2... mablesss...

Pelbagai perisa... warna pink = strawberi, warna coklat = coklat, warna biru = coffee... nyum3
Yummeh~

 

4 sweet persons:

♥ ROS ♥ said...

Mana resepi kak?? :(

F a i z a h ' s said...

@♥ ROS ♥

Ros nak resepi apam mekar ke kek caramel?uhu

sharifah_uda said...

Fae: Comeinya apam mekar tu..leh share resepi nanti. Sibuk dgn anak pun sempat jugak noh..:)~

F a i z a h ' s said...

@sharifah_uda

Heheheh...kkdg smbil2 berperang dgn depa smbil2 buat sbb tingin n addict sgt nk buat pulun gak la...haha~ atau mntak tlg ayah depa sat tgk2 depa... :)

Post a Comment

Terima kasih tuan-tuan dan puan-puan serta cik2 :D