15.7.11

Faizah's DIY: Peasant blouse & Pants my little Aisya...

Bismillah wal hamdulillah...

Pulun lagi gigih! Akhirnya siap la jgk walaupun ada lg menda nk tmbh2 skit... tp da 1bln++ running dlm projek ni da lbh due date sudeyyy yg tlh diri sndiri tetapkan... ni baru baju budak..haih..baca org dewasa bape lama la agaknya... mlm td smpai sanggup stay up smpai kul 3pg demi nk siapkan projek tertunda ini... ye la masa yg ada cuma mlm... siang??jgn harap! smpt kot pegang mesin dlm 3-4minit trett si aisya da sama2 menekan mesin skali T____T sibuk nk menjahit, sibuk nk mcm2 time2 tuh jgk! sungguh mengganggu konsentrasi....

Nak hapdet entri ni 2-3kali stop sbnqnya...si aisya td dia da tuang n gaul2kan sambal belacan...mcm nk nanges dibuatnya... skrg da mkn nasik skali dgn dia... so sy asingkan sambal sbb xsesuai utk aisya...just letak sup, ikan goren je... mkn byk jgk... pastu dia tgk sambal xsmpat sy nk alihkan trus dicapainya n ditabur2 kt ruang tamu....aduih... nk marah pun xguna kan...anak kecik still xphm apa2 lg :) sy ni mmg jenis panas baran tp alhamdulillah dgn aisya mmg leh control rasa marah tuh... anak sndiri n mmg secara automatik nk marah2 dia trus set dlm kepala aisya kecik lg.. baru 14bln n kalu marah2 pun dia xphm apa2... rugi je n bg kesan buruk utk dia nti... 

Ok berbalek pada projek DIY sy nehs... alhamdulillah dpt jgk siapkan peasant blouse  n pants utk aisya... puas sgt rasa! tp ada beberapa menda kena ubah lg skit pasneh... :) best2...

Little bow... 1st time try wat bow... kempis skit la bow ni kena ubah suai skit kasi nmpak lg gebusss :P

Pants aisya ^_^

My little model... masuk elok je dgn badan aisya... sonok xsangga tgk baju yg kita jahit dia leh pakai :)

Peasant blouse... saje je letak bow kt situ... nk ubah suai skit bow tuh tp xtau lak kt mana nk letak... any suggestions??


  

2 sweet persons:

Hanani said...

wa, cantiknya umi wat utk aisya...kena je dn dia..kemain suka lg aisya dpt baju br ye

F a i z a h ' s said...

@Hanani

Aah...alhamdulillah :) ummi dia pun puas ati dpt buat sumthing utk aisya...hihi

Post a Comment

Terima kasih tuan-tuan dan puan-puan serta cik2 :D