28.9.16

4th...

Bismillah wal hamdulillah...  

'Update' je la kan 'since' mana tahu ini merupakan 'my last pregnancy journey' gitu... sejak tahun 2009 konsisten je kan 'update' mengenai pengalaman mengandung dan melahirkan yang tak seberapa sampai la sekarang dah tahun 2016... usia pun dah semakin berganjak... namun emosi dan perasaan menyambuat berita tentang kedatangan orang baru masih tetap sama walaupun emosi kekadang berubah sesuai dengan keadaan life masa kini dan umur juga... dah masuk fasa 30an ni rasanya fokus utama banyak kepada anak-anak yang sedia ada...  serius tak terfikir untuk menimang cahaya mata ke-4 sepantas ini... yalah mungkin sudah sampai masanya jadi kita terima dengan hati yang redha... lepas ni boleh la fokus kepada anak-anak yang sedang membesar sahaja... 'mood newborn' ni rasanya biarlah kepada mereka yang masih muda belia pengantin baru... semangat dan tenaga pun masih muda dan baru... 

Adeh ambil masa betul la nak habiskan 1entri pun sebab 'sickness' kali ni boleh tahan mencabar... rasanya agak teruk berbanding yang ketiga dulu... jeng3... kadang-kadang rasa "eh...girl pulak kot" sebab anak-anak girls saya memang alahan teruk sungguh terutamanya amira sampai warded...seminggu tak dapat makan dan minum pakej dgn demam... kalau boleh taknak ingat! kali ni macam teruk juga cuba untuk melawan rasa itu... sebut pasai alahan... bersyukurlah ibu2 yang mengandung ALLAH SWT tak uji dengan masalah alahan ni ye... memang ramai juga yang bernasib baik pregnant je sihat dari awal sampai bersalin... bahagian dan rezeki masing-masing sila jangan 'compare'... mengandung ni pun kira perjuangan seorang ibu juga nak membawa dan melahirkan seorang lagi khalifah ALLAH SWT ke muka bumi ini... saya redha dan terima ujian ini dengan hati terbuka mungkin ada hikmahnya cuma saya manusia biasa sahaja... kadang-kadang saya terasa nak mengalah... sampai tahan kan 24jam tak sihat dah 1bulan ni... fikir pulak orang yang ALLAH SWT uji terlantar dah bertahun2 tuh lagi lah kan...kita ni cuma meloya, tak tahan bau, muntah2, perut tak selesa, etc saja... huhu... ya allah kurniakan hambaMU ini ketabahan sebab hamba perlu menjalankan tanggungjawab menjaga anak-anak yang masih kecil... tak mampu kadang2 dengan kudrat yang sudah 'drop'50% ini T_T

Oh adik baby tolonga 'behave' ye... membesar dengan baik... maafkan ummi andai ummi tersalah makan atau teremosi yang mengganggu kamu... ummi cuba sedaya untuk memberikan yang terbaik untuk kamu dan kakak2 n abang kamu ni... ummi kamu hanya insan biasa yang banyak khilaf... eceh emosi pulak haha! :P simptom2 apakah ini... ya allah hazabedah sungguh alahan kali ni... pakej dgn sakit gigi... ni memang simptom baru... ketiga2 pregnancy takda masalah gigi... huwarghh... dengan ayah pun terkena tempias sensitif dengan bau sama dengan ummi... mungkin anak yang hebat yang bakal lahir ini...ameen ya rabb
Add caption


2 sweet persons:

lynn md noh said...

Assalamualaikum
tahniah faizah
bila due?
sebaya la baby kita nanti

Nur Faizah Ramli said...

@lynn md noh

Eh kak long expecting 4th baby jugak? tahniah2...due insya allah april2017 :)

Post a Comment

Terima kasih tuan-tuan dan puan-puan serta cik2 :D