13.5.15

Puteri-puteriku...

Bismillah wal hamdulillah...

Dah 13hari bulan mei dah arini... mood ke laut bulan ni padahal rasanya bulan mei adalah bulan yang saya nanti2kan... bulan ulangtahun kelahiran 2orang puteri saya, dan juga anniversary kami suami isteri... tak tahulah apa puncanya mungkin hormon sewel kot... >_<

Ok lupakah hormon yg senantiasa ada fasa tak betul tuh... besfren pun sudah lama tidak hadir itu lagi menambah kegusaran di jiwa...rasanya kena diet n pergi bersenam pulak kot...banyak lemak diternak je neh... (susah hati...) badan pesen cepat naik... makan lebih sikit naik melebih2... metabolisma rendah orang kata... dah tuh tak reti2 nak diet...xbest la diet ni kan especially dok menyusu neh...lapar ja memanjang... ammar lak ngempeng ja memanjang...awat xsedut lemak2 ummi neh?huhu...

Ok nak cerita mengenai puteri-puteri saya yakni aisya nafisa binti mohd asyraf dan amira humaira binti mohd asyraf... kedua2nya berkongsi bulan lahir yang sama... aisya lahir pada 8mei2010 dan amira lahir pada 12mei2012... alhamdulillah kedua2nya sihat dan ya ampunnn masing2 dah ada perangai yg kadang2 membuatkan ummi tergelak sendiri dan ada kalanya boleh membuatkan ummi terus bertukar menjadi raksasa paling garang! 

Plan nak buat kenduri kesyukuran sikit kt skul aisya tapi bila tanya cikgu, cikgu cakap nanti nak buat sekali dgn budak2 yg lahir bulan mei sampai september kot kalau tak silap... jadi tak payah buat banyak2 kali... sokay la kan mungkin cikgu tak sempat nk arrange banyak2 besday... boleh celebrate dgn kawan2... jadi tak buat apa sgt la kecuali p jalan2 cuci mata kat alor setaq... nanti la cuti merdeka ayah kata nk buat family day kat langkawi... haha! seronok jgk lama tak pi langkawi...skrg kita kumpul duit dulu na... lama dah tak berholiday... ammar pun dah setahun setengah masa tuh...dah boleh berlari...xtaula kudrat ummi n ayah kamu ni macam mana?harap2 kakak2 behave... rasanya teringin sangat nk bercuti dalam mode releks... tapi bila ada anak2 kecik ginila... last2 xtau apa sgt yg bercutinya... cuma bercuti sambil rasa tersangat letih...haha! okla at least anak2 rasa happy dapat berjalan2 melihat alam :) ummi tersenyum syukur...

Kak ngah amira humaira binti mohd asyraf

Kaklong aisya nafisa binti mohd asyraf

Ketiga2 anak syurga saya...aisya 5tahun, amira 3tahun, ammar 1tahun 4bln :)


 

4 sweet persons:

♥نعمة السعده اسماعيل‎ ♥ said...

happy besday kakak2 ammar.semoga terus jadi anak yang solehah penyejuk mata penawar di hati umi ayah dan semua orang.
sedapnya tengok fries dgn meatball kakak aisya tu.hahaha

♥ ROS ♥ said...

Ros pun yg ktiga ni inshaallah puteri jugak..hihi... seronok tgk karenah anak2 walaupun kdg2 jd raksasa jap.. hahaha

Faizah^Ramli said...

@♥نعمة السعده اسماعيل‎ ♥

Thanks aunty naem! mai makan kat hannah cookies batu 2 jalan kaki bukit... sedapppp :)

Faizah^Ramli said...

@♥ ROS ♥

Xpa ros...putera ka puteri ka yg penting selamat, mudah semua...n allah swt mempermudahkan juga urusan menjaga anak2 kita kan :)

Post a Comment

Terima kasih tuan-tuan dan puan-puan serta cik2 :D