10.5.14

Growth Spurt??

Bismillah wal hamdulillah... 

Phewww... ayah depa bawak si ammar keluar naek kereta sat... xtau apa yg xkena asik nk menangis sambil menjerit-jerit... tdo siang si ammar ni kejap2 ja...paling lama ada kot 30minit kemudian bgn balik n mintak didukung, diulit... sy kkdg sampai dah buntu nk buat mcm mana?kalu bawak ammar pi umah maktok dia lagi la heran maktok awat ammar dok nangis2 tanpa sebab... hanya sy yg faham ammar mmg da mcm tuh sejak lahir sebenarnya... tp ada masa dia ok je n boleh tidur sendiri... sy xsure kenapa... mungkinkah faktor growth spurt?kalu waktu nk berubah bulan mmg lagi 'berangin' perangai dia... 

Nasib baik jumaat, sabtu n ahad ni en.abg cuti... jadi boleh la rehat sikit... dahla malam ammar start bgn bf setiap 30minit-1jam start pukul 3pg hingga ke subuh... perghhh mmg terhuyung-hayang ummi setiap hari... da seminggu ammar macam ni...awal tuh tdoq elok ja... dari pukul 9malam smpai 2.30pg direct xbgn minum susu pun... sy waktu tuh secara pantas buat kerja2 apa yg patut, membasuh baju, mengemas dapur, update blog, fb n page... pastu cpt2 tidur sbb nanti akan kena stay up utk bf dia every hour... tuh blom masuk part kakak aisya n amira bgn mintak susu jgk... oh sungguh terkenang pengorbanan seorg ibu! kalau anak kembar macam fie macam mana eh?kak imah pulak bakal dpt kembaq 4 terus! ouh... sy xboleh nk imagine -_- dalam hati pujuk2... "sementara anak2 syurga ini nak besaq... insya allah nanti okla tuh..." hari2 pujuk hati dgn ayat ini... bukan mudah woo utk org selemah n selembik sy... org anak da 7org releks jek kan?ngeh3...

Waktu2 anak buat perangai macam ni la zikir xhenti2 kt mulut n hati sbb hanya berserah kepada allah swt shj semoga dpt diredakan anak yg sedang menangis xtau punca itu... "ya allah...tolonglah saya... " haha! sgt tragis mak beranak 3 ni kan kalu seorg2 kena handle ketiga2 puteri2 n putera yg mmg sihat2 lagi cergas ini... kalu anak xbuat perangai mesti xingat nk zikir n doa kan?inilah hikmahnya... mulut terkumat-kamit zikir ja sepanjang hari... sbb xmau marah2 anak, xmau rasa terbeban dgn anak yg sedang membesar, nk rasa kuat n energize ja smpai anak2 tidur, nk jaga n didik anak2 btul2... bukan sekadar bg makan n jaga ja... fuh sgt mencabar tugas itu... ada jutawan WAHM anak 3org macam sy pun amik bibik sebab nk fokus bisnes... sy xberapa nk ada fulus ni nak amik bibik mmg tak la kot... hehe :D ada gak tuh berangans nk bibik seorg...kah3 :D kena usulkan kat en.abg mana tau dipertimbangkan n ada rezeki kami sekeluarga... hehe :P semoga allah swt memberikan sy kekuatan...

Kaklong aisya nafisa dah genab 4tahun pada 8mei lepas...dah matang n suka buat kerja sendiri... baru lepas tolong ummi sidai kain :) good girl~

Kak ngah amira bakal genab 2tahun pada 12mei nanti... ni pun ada lg banyak aktiviti dia... salah satunya ginila... haha :D

Bakal genab 4bulan pada 14mei nanti... sayang sgt kt ummi kan smpai xmau jauh dari ummi... buat muka gini la sokmo sebelum bukak loud speaker... :D smg menjadi anak yg soleh ammar yaser!


 

6 sweet persons:

Qider said...

nak kata anak lelaki semua macam tu, ada jugak yang dapat anak perempuan yang macam tu..entahlah adeq, nak assume2 pun, keadaan kita semua tak sama..buat masa sekarang yang boleh buat bertabah banyak2 la na...semoga Allah mudahkan urusan jaga ammar tu..amin

Qider said...

adeq, kak imah tu ada blog tak?kalau ada bgtaula,nak p menjenguk..hehe

Faizah^Ramli said...

@Qider

Btul...ada yg kata anak perempuan pulak yg cerewet...anak2 buat perangai ni xmengenal jantina rasanya... merasala seorg sikit diuji dgn anak2 kan? :) anak2 ni kan ujian...

Faizah^Ramli said...

@Qider

Ada...tp rasanya dia dah lama xupdate kami pun dah lupa link dia...kami kenai dia kt blog jgk kebetulan dia pun org perlis...keja kt jabatan kesihatan...

nik ros said...

ketiga2 nyer sgt la comel.bagusnya kak long dah pandai tolong ummi yea.

Faizah^Ramli said...

@nik ros

ALHAMDULILLAH... syukur... kak long da boleh tolong sikit2... dah 4tahun n cerdik sikit dari adik2... :)

Post a Comment

Terima kasih tuan-tuan dan puan-puan serta cik2 :D