8.5.14

Duhai anak... (dedikasi hari lahir aisya nafisa yg ke4)

Bismillah wal hamdulillah...

Welcome Mei yang indah~! hehe :) mei bulan yg paling dinanti2kan... ada tarikh2 indah untuk dikenang... terutamanya tarikh anniversary kami suami isteri adalah pada 30mei, tarikh lahir puteri sulung aisya nafisa 8mei, tarikh lahir puteri ke2 amira humaira pada 12mei...

Hari ni alkisahnya besday yg ke4 anak sulung hamba aisya nafisa... ummi pnya plan last minit nk sediakan kek...mula2 ingat nk order jek tp xtau pulak nk order kt sapa... jadi fikir pnya fikir buat je la yg plg simple guna sponge kek mix sudah... haha! pastu sapu fresh cream... berangan jauh sgt ke ummi?rasanya itu pun da sgt basic... kalu juai kt kedai murah je kek pesen ni... tp itupun ummi xdpt setel...

Sedihnya yg sangat2... yelah tahun ni merupakan tahun pertama aisya pi skul n baru nak belajar berkawan... nak la jgk celebrate besday dgn kawan2 kan... ummi pulak xdaya nk sediakan apa2 utk dibawa ke skul macam mekna buat tuh... plan dalam kepala mmg macam2... en.abg pun siap dah bagi bajet lagi la rancak kepala fikir tapi gitula... time mana nk siapkan misi bila kena berkelek kiri kanan? Si adik tidur setiap 15minit bgn...si kakak tolong adjust suhu kt oven setiap seminit... ummi tukang tgk la sambil kata "xleh jadi gak kalu mcm ni... sudahnya kek masuk tong sampah la..." jadi memendam rasa la akhirnya... 

Takpa kak long ummi cuba next week yakni ari isnin depan kak long bawak kek p skul na... kebetulan isnin depan besday kak ngah amira pulak 12mei... alhamdulillah besday dekat2 beza 4hari jek... senang ummi nk buat celebration sekali...tp adik ammar pulak jauh beza sikit...xpala boy selalunya xkisah besday2 nehs...heheheh :P adik ammar ummi celebrate sekali dgn mak njang naurah n paklang adli bulan januari... geng2 awai tahun ni... :)

Untuk tarikh yg masih ummi kenang2 lagi sehingga ke saat ini, tarikh ummi lahirkan puteri sulung kesayangan ummi aisya nafisa mohd asyraf di pusat rawatan mahsuri 4tahun lalu... ummi sentiasa mendoakan anak ummi dirahmati allah swt selalu... ummi berdoa smg aisya menjadi anak yg solehah, anak yg bijak, anak yg sihat sejahtera, anak yg baik akhlaknya, anak yg mendengar nasihat, anak yg rajin serta anak yg berjaya di dunia n akhirat... ummi sayang aisya till jannah yg tiada galang gantinya walaupun ummi ada adik2 lg yg perlu diuruskan... aisya tetap puteri sulung ummi... :) *tears*



 

2 sweet persons:

nik ros said...

happy belated birtday aisya..moga jadi anak yg solehah.comel sgt dia

Faizah^Ramli said...

@nik ros

Ameen...tq auntie nik :D

Post a Comment

Terima kasih tuan-tuan dan puan-puan serta cik2 :D