14.4.14

Baru sedar sesuatu...

Bismillah wal hamdulillah... 

Tgk status kak nad tadi...

"Kita tidak lahir di atas muka bumi melainkan dengan kesakitan, keperitan seorang ibu " - Ustaz Rosli Abdul Jabar

3org anak, 3kali mengandung, 3kali bersalin, 3jenis rasa, 3jenis pengalaman... baru 3org! wondering ibu2 yg ada anak smpai berbelas2 orang... yg bergelar ibu... apa sahaja demi seorang anak...

Saya baru sedar sesuatu... pengalaman bersalin yg ke3 adalah pengalaman paling dahsyat! dan tanpa mak! T_T tiba2 rasa nk menangis... masa sy tgh sakit surges/contractions yg pertama (anak sulung) mak bersama sy urut2 kt belakang... dari pagi sampai malam walau kena czer mak n abah tetap setia menanti...

Yang ke2 pun sama... mak yg follow sy masuk bilik check up utk suap sy kurma pastu urut2 kt belakang masa contractions menyerang.. suap ayaq milo ais lg... oh! sgt membantu mmg sy perlukan mak shj waktu itu... en.abg hanya memerhati... hehe :P dia mmg pemerhati setia... within 1hour sy selamat melahirkan puteri ke2... sgt pantas dgn izin n kuasa ALLAH SWT..

Yang ke3 mak on the way balik dari kuantan... mak tak sempat teman masa dok sakit contractions... patutla sy rasa ada xlengkap sesuatu... tp alhamdulillah sy keluar bilik OT mak n abah ada kt depan bilik OT... apa2 pun smpai beranak-pinak tetap perlukan sokongan seorang yg bernama IBU...

Mak saya bersama cucu-cucu...

 
 

2 sweet persons:

MammaSun said...

Kami pun perlukan mak...tu sebab sanggup amik cuti awal untuk balik beranak kat utara sebab nak mak ada sama......huuu...cuak neh...

Faizah^Ramli said...

@MammaSun

Kan???setgh org perlukan husband...husband kami dia blur bab2 nk beranak... pengalaman masa anak 1st dia yg teman kami dlm labor room tp dia pulak yg teriak tgk kami sakit2...kalu tau dia yg join teriak ajak mak join pn xpa...ekekekeke :P all the best suna!

Post a Comment

Terima kasih tuan-tuan dan puan-puan serta cik2 :D