14.10.13

Fenomena SHAKLEE...

Bismillah wal hamdulillah...

Tahun 2013 merupakan tahun SHAKLEE... rata2 org akn ckp ramai eh skrg yg jadi pengedar SHAKLEE? Best ke SHAKLEE? Untung ke business SHAKLEE sbb mcm ramai je pengedar? Kat FB pun ada la 2-3org buat status 'bosan' katanya semua frenlist dia asik2 update pasai SHAKLEE... haha! :D jgn bosan2 ye... serius ini adalah 'fenomena' SHAKLEE... SHAKLEE ni sbnrnya da lama sgt kat pasaran dunia almost 50years... kat pasaran Malaysia pun da mencecah 20tahun lebih... tp baru skrg ia menjadi fenomena n diminati ramai... dari kanak2, pelajar, wanita, lelaki, warga emas n pelbagai bangsa juga... :)

Mungkin 1ketika dulu branch2 SHAKLEE lengang sahaja dan tahukah apa yg terjadi sekarang di serata ceruk branch/cawangan SHAKLEE seluruh negara??? Setiap hari dibanjiri manusia yg setiap hari menanti pintu branch dibuka setiap pagi... setiap pagi staff SHAKLEE 'seram' nak sambut beribu2 pelanggan yg datang membeli pelbagai produk SHAKLEE di branch dan home office membuatkan hampir semua product out of stock... dahsat ke tak dahsat... sampai yg pengedar ni pun xmenang tgn nk order produk2 SHAKLEE yg meletup setiap kali kehabisan stok... sampai tak tidur malam dibuatnya... haha! Dulu SHAKLEE memberi jaminan brg akn sampai kepada pengedar yg membuat pesanan 2-3hari berkerja... sekarang depa da up jadi 4-5hari berkerja sebab xmenang tgn! Beribu-ribu staff baru juga diambil berkerja namun masih tak dapat nk tampung bilangan umat manusia di Malaysia ni yg dah jatuh hati dgn SHAKLEE... berkotak2 seorg borong... bukan setakat tuh shj, dgn SHAKLEE juga seseorg pengedar dapat menjana pendapatan sampingan... dari 2,3,4, 5 dan 6 figures... sapa tak mau???

Semua orang nak tampil sihat, cerdas, cantik dan kaya sekaligus dan sy kira hanya dgn SHAKLEE menawarkan pakej2 tersebut??? :) Sebab itulah SHAKLEE menjadi pilihan rakyat Malaysia abad ini... sbb dah terbukti dgn lahirnya beberapa org jutawan, org yg sakit kronik dpt disembuhkan dgn izin ALLAH SWT dan banyak lagi bukti yg dpt kita tgk... Antara salah 1 faktor sy mula jatuh hati dgn business SHAKLEE adalah, bukan setakat menjadikan sy dan keluarga sihat malah para businessman/businesswoman SHAKLEE tidak memaksa kita utk menjadi ahli... pilihan ditgn anda... sbb MLM SHAKLEE tidak mengamalkan sistem 'head-hunting'... terpulang kepada individu... pengedar tidak mendapat apa2 keuntungan andai seorg ahli berdaftar dibawah beliau... semua atas daya usaha pengedar itu sendiri... SHAKLEE bukan skim cepat kaya... tup2 dapat ribu-riban... bak kata master presidential kita Kak Cery, utk berjaya kena bersedia utk mendaki 7buah gunung, lautan, semua... pendek kata bersedia nk harungi seberapa byk cabaran sebelum betul2 berjaya... bukan mudah ya.... tak perlu nk tayang income setiap bulan, kereta2 mewah etc... itu bukan cara terbaik utk dedahkan tentang kebaikkan SHAKLEE sebab SHAKLEE bukan skim cepat kaya... sendiri faham, usaha dan rasa :)

Mode tgh tunggu stok SHAKLEE... ada 3parcels masih pending... ini menunjukkan SHAKLEE tgh hangat dipasaran... parcels SHAKLEE boleh stuck nk courier... dahsat sungguh! da garu kepala nehs... huhu...



 

2 sweet persons:

nik ros said...

mmg tgh femes skarang ni kan.nik pun tgh makan jugak.tapi kesan tak ada lagi.maybe sebab baru jea kan.

Faizah^Ramli said...

@nik ros

SHAKLEE ni bukan ubat n xda drugs, chemicals jadi kesannya agak memakan masa mengikut badan masing2... setgh org nmpak kesan kejap je, setgh org akn alami healing crisis yg teruk dulu baru btul recover dulu, setgh org amik masa berbulan2... jd harap nik konsisten je n jgn lupa water intake kenala mencukupi 2-3L per day... :) apa2 pun kausa menyembuhkan sesuatu jenis penyakit hanyalah di tgn ALLAH SWT jua... jgn lupa doa n tawakkal kpdNYA juga yea... all the best nik! :)

Post a Comment

Terima kasih tuan-tuan dan puan-puan serta cik2 :D