10.10.13

Adat sambut orang baru...

Bismillah wal hamdulillah...

Ok, sementara amira ketiduran, aisya lak follow maktok p ziarah sepupu2 dia kt Gombak, da 2hari xjmpa aisya... ummi merinduimu...huhu... nk buat gena, kalu xbg pi pun kesian da lama cik mek molek aisya tuh xjalan2... nk tggu ayah berkurun la dulu kot nk mntak cuti pun payah... ummi redha je laaa... 

This week dah masuk 28weeks... mcm gelabah kejap... haha! masa check up dgn dr.annuar arituh sempat la singgah kt tesco beli baju2 baru adik baby 2-3pasang... kt tesco pun baju-bajan xdakla mahai sgt... alhamdulillah la sepasang setakat RM13.90... ada yg sehelai dlm RM6.00 ja... materials pun elok ja walaupun xbranded... mittens n booties ada la tmbh 2-3pasang lagi... receiving blanket... so total dalam RM120 jek utk baju-bajan baru adik baby... nti kamu da keluar ummi smbung shopping... hehe... skrg tgh dalam nk beli bedding set utk adik baby... pening jgk nk buat keputusan... tggu bonus shaklee next week... xsabar rasanya! seronok da ada income tiap2 bulan walaupun xdakla byk mana tp boleh la habuan nk membayar hutang2 sambil shopping sikit2 :) bedding set rank harga dlm RM250-RM370 ni tgh dok fikir... sama ada nk amik yg set kekabu asli atau yg fiber sudah?mak ckp fiber pun ok je skrg nehs... xdela ada masalah pijat atau hama mcm tilam kekabu aisya n amira arituh... da xleh pakai sebab kena pijat n hama... gatai2 jadinya...jemur2 pun xhilang sudahnya ke tong sampah! ni ada 3pilihan bedding set...semua sy nk buat ikut saiz baby cot senang sikit nk masuk baby cot kalu perlu...

Ini set kekabu asli sekali dgn blanket kalu nak... tanpa blanket RM245 with postage... dgn blanket (tebal 0.5inc-1.0inc) RM285 with postage... okla kan? :) comel jgk...boleh terjah SINI jika berminat :)

Yang ni pulak dari Needles Craft... sapa xkenai sis Jue nehs... dia pnya hasil kerja terbaek pnyalah! terpikat dgn semua design n fabrik dari dia... tp dia xbuat kekabu...dia cuma buat utk fiber... complete bedding set dgn bumper coat, blanket, mattress fitting sheet, bolster 2pcs, bantal 2pcs... utk APPLIQUE (RM430 with postage) - untuk QUILT (RM370 with postage) tp tak provide tilam...cuma sarung tilam n cadar je... saiz baby cot standard... tgh fikir jg nehs... huhu

Comel kan utk baby boy... hehe
Flannel cotton asalnya nk buat cloth diapers amira dulu...tak terbuat...hehe...sudahnya kita transform jadi kain bedung adik baby...hehe :D

1st batch baju-bajan adik baby... cukup kot buat sementara waktu nehs... 

 

4 sweet persons:

♥ ROS ♥ said...

Bestnyer... Xsabar rasanyer..biru kebiruan jer... Kikiki..

Faizah^Ramli said...

@♥ ROS ♥

Biru sikit2 ja...huuu

nik ros said...

bestnyer. tak lama lagi adik baby nak kuar yea

Faizah^Ramli said...

@nik ros

Alhamdulillah nik... in shaa allah awal januari tahun depan...doakan sy n baby selamat semuanya ye nik :)

Post a Comment

Terima kasih tuan-tuan dan puan-puan serta cik2 :D