24.4.13

Before and After...

Bismillah wal hamdulillah... 

Dok tgk org edit gmbo anak2 upload masuk instagram mmg comei2...dgn mata coklat, mata biru, bulu mata lentik, siap pakai blusher bagai... haha! zaman IT skrg... pakai computer pun boley make up... dulu org pakai photoshop nk edit gmba kasi cun~! tp photoshop ni paham2 je la renyah sgt... nak2 beginner mcm guwe... last surrender... heh :P

Tp bila pakai software yg super mudah, mak2 kita pun boleh edit gmba hanya dgn click2 je... software apakah? Perfect365~! :D Mmg hebat btul ALLAH SWT ciptakan otak manusia nehs... cerdik n bijak nk create sumthing yg sgt hebat... yes of course xleh lg nk lawan kebijaksanaan ALLAH SWT tp itulah.. ALLAH SWT create kebijaksanaan makhluk dia yg plg tinggi darjat ini dgn otak yg superb~! manusia2 ni je yg tidak bersyukur...

Sy da guna... rasa mcm kagum kejap~! muka boleh tukar jd mcm retis.. cun habes... haha! :D xpyh make up dah sblm amik gmbo... pakai je selebeh2 pastu edit... muka xtempek bedak pun xpe... Tapi AWAS~!!! Kepada yg dok jual produk kecantikkan tuh hati2 la... jgnlah gunakan software cenggini nk edit gambar Before and After semata2 nk lariskan jualan...xbaek tau tipu org... nauzubillah jgn ada yg terkena sudah... xpasai2 pulak... 

Semuanya mungkin zaman IT n serba canggih ini... semuanya dihujung jari anda je... video n gmbar boleh diedit sesuka hati... boleh tukar muka org itu dan ini... mg kita terpelihara dari tipu daya dunia yg merosakkan sesama manusia... ameen ya rabb...

BEFORE
AFTER


 

4 sweet persons:

Anna Da Lady Contest Version said...

before ke after ke, puan faiezah tetap comel :) KAMALIANA

♥ ROS ♥ said...

Dua2 tetap cntik sbb memg dah cntik kan? Yg slalu makeup xmakeup xcntik lak. Yg xmakeup bla makeup btambh cntik. Untgkan.. Hehe

Faizah^Ramli said...

@Anna Da Lady Contest Version

Comel = boolat?

hehe...itu hakikat... cik puan kamaliana pun tahu...hihi

Faizah^Ramli said...

@♥ ROS ♥

Mmg dah cantik??haha! nk gelak jap... bak kata cik puan kamaliana comel=boolat itu betul... hihi :D sila jgn tersalah pandang naaa... :P

Ros, tp suami akak xsuka akak make up so sampai skrg la bertempek bedak baby je kkdg...hihi

Post a Comment

Terima kasih tuan-tuan dan puan-puan serta cik2 :D