16.11.12

Kecewa...

Bismillah wal hamdulillah...

Tiada word yg dpt dilafazkan ketika ini melaenkan KECEWA... :( rasa nk nanges pun ada... seperti yg sume tahu sy ada apply biasiswa Kementerian Pengajian Tinggi utk master sy seperti entri INI. Menurut seorg member org yg diutamakan utk skim mymaster ini adalah org yg tidak bekerja seperti sy...  

Jadi hari ni sy da dapat emel dari pihak KPT (Kementerian Pengajian Tinggi) yg sgt mendukacitakan. Katanya mereke tidak dpt meluluskan permohonan sy kerna sy merupakan kategori org awam yg tidak berkerja ber'mode pengajian PART TIME... Jadi tidak memenuhi kriteria yg telah mereka tetapkan yakni jika org awam yg tidak bekerja mode pengajian seharusnya FULL TIME... Oleh sebab itu mereka tidak dpt meluluskan permohonan sy utk mendapatkan biasiswa.

Sentap kejap! Nak tukar mode kpd pengajian secara FULL TIME sy fikir risau jgk kerna if amik mode FULL TIME yuran sedikit tinggi daripada mode PART TIME... padahal kelas/jadual sama je... xtaula knp fees utk FULL TIME lebih tinggi berbanding PART TIME... So sy sgt isau nk tukar mode study... if tukar tiba2 apply lg mymaster xlulus jgk habeslah nk bayar yuran mahai2... mmg xmampu buat sementara waktu nehs... sy kena pulun buat bisnes ni utk kumpul duit sket2 nk bayar yuran utk next semester... nasib la this semester sy tangguh lg atas sebab2 tertentu... allah swt da atur sgalanya begitu sempurna... sy bersyukur sgt2...

If ada rezeki harap sgt2 dpt meneruskan pengajian next semester... xmau tangguh lg... nk habeskan cpt2... nak apply keja utk bantu suami trettt... kalu bisnes menjadi insya allah nk jadi WAHM jek... so tlg doakan sy ye kawan2... :) mg impian sy ni tercapai... nk jadi ibu n isteri yg dpt menyumbang 200% tenaga utk suami, anak2 n rumahtangga... 

*Kecewa sgt xdpt biasiswa... any suggestions? erm... susah jgk hati ini bila tidak bergaji tetap begini... harap rezeki allah swt nk bg ja... ya allah murahkan rezeki kami sekeluarga... kawan2 kalu sudi tlg2 la bisnes sy ye... heheheheh :P*

 

4 sweet persons:

Khadeejah Hasmad said...

Saya nak tolong! Akak create lah page. Nnti sy promote page akak kat page biz buku saya. Page biz buku sy like dh 8000+ :D kot lah blh tlg :D lgpun gambar kek akak menggoda aja ;)

Faizah^Ramli said...

@Khadeejah Hasmad

Byknyaaa... insya allah deeja...xkonfidennye nk wat page... huhu sbb bisnes biasa2 je :"> tak semasyuk org laen...hehe

nik ros said...

tak pe. ade rezeki lain yg menanti tu :)

Faizah^Ramli said...

@nik ros

Ameen...harap2 nik...doakan ek :)

Post a Comment

Terima kasih tuan-tuan dan puan-puan serta cik2 :D