14.6.12

UjianNYA lagi... aku redha...

Bismillah wal hamdulillah...

Macam xbermaya je 1-2hari nehs... ya allah berikan aku kekuatan... day34 hari ini... n jaundice baby amira masih lg ada... baby amira masih kelihatan kekuningan... td p HTF utk review result blood n urine test alhamdulillah sume ok... syukur sgt dah... tp still kena pantau keadaan dia... ummi yg dlm pantang ni masih kena berhati2... byk lg food yg panas2 sy xleh mkn... lega bila MO ckp she is healthy n normal :) tersengeh daku mendengarnya... xpala syg ummi tunggu kamu btul2 sihat... ummi xsihat xpa... :) segala pantang larang da ke laot... mana dgn xcukup rehat n byk duduk dok kerap bf si baby amira... harap2 badan ni okla... kkdg tuh xcukup tdoq... bkn sbb baby amira berjg mlm sbb sy yg xleh nk lelapkan mata kerna risaukan keadaan anak...

Ok, itu pasai keadaan kesihatan my newborn baby amira humaira, 2hari lps lak dpt berita kena transfer keje ke cyberjaya... memula leh cool lg sbb ingat sume org kena transfer p cyber... skali rupanya xsemua.. beberapa org je sbb quota penuh jadi depa men amik je sesapa utk transfer atau stay state... ya allah, ujian apakah ini?apakah hikmah disblk semua dugaan ini?dikala anak pun xsihat sepenuhnya lg... dikala sy pun masih hari ke34 berpantang, tertekannya itu hnya allah swt shj yg tahu... mak dok pesan jgn stress2 dlm pantang... bahaya... sapa xstress woih pkiaq anak da xleh tdoq mlm, ni pkiaq keja lak yg ntah apa2... rasa geram amat... 5thn menanti dgn kerja skrg... dgn harapan ada sinar menanti dihadapan tp... so daripada fikir sakit hati better sy blaja utk redha n terima dgn hati terbuka... adakah sy perlu terus menanti?status kerja masih leasing, gaji masih sama cuma tmpt ja bertukar ke cyberjaya... dok keja kt alor star berulang alik mcm ni pun sy rasa gaji cukup2 mkn je apatah lg duduk kt sana... anak2 mcm mana?suami?haish xleh nk fikir... ouh lupa...bln 9 nti da start semester baru pengajian sy di UUM... jadi?perlu berulang alik dari cyberjaya?oh mcm tidak... mcm dh bleh tau je kptsn n jalan apa yg perlu sy pilih...

Mak n abah pun mcm xbg p cyber...katanya ksian kt anak2... tinggal depa kt perlis pun ksian, bwk p cyber pun ksian... so daripada kerja n anak2 konfem sy pilih anak2... baby amira terlalu kecik utk ditinggalkan... dia perlukan susu ibu di usia skrg... baru 34hari... xsampai hati nk tinggalkan dia... uih xtdo kot fikir pasai nk uruskan anak kalu ummi mereka ni p cyber... si kecik la plg sy xsmpai hati nk hanta org len jg... mmg xleh nk cari bs dlm sekelip mata je... (haish...xharap kot antar nurseri bdk ramai2...br 2bln kot masa tuh... ya allah!) ramai member2 yg kna transfer syg nk resign cam tuh je... mmg la sayang, tp kalu status keja masih kontrak n gaji pun cam tuh 2-3bln kt sana pun xberbaloi... bkn stkt saving xleh buat, silap2 duit xcukup nk mkn... dgn anak2 lg... huwaaa... xleh fikir kot... cukup la perasaan 'sayang' sy pada pekerjaan skrg... 5thn dah rasanya sudah tiba masanya sy mencari peluang laen... niat sy cuma 1) nk jaga anak yg masih terlalu kecik, yg masih menyusu badan yg menjadi amanah yg besar kpd sy sbg seorg ibu 2) tanggungjwb n janji pada mak abah utk habeskan pengajian di UUM... Ada 2sbb ni yg plg meruntun jiwa... xmungkin utk sy sia2kan... pasai kerja tuh sy anggap je la xdak rezeki sy... doa byk2 moga ada yg sudi membantu merasa belas ehsan utk aku yg da xberdaya ini... ameen ya allah...

 

8 sweet persons:

Anonymous said...

Xpe kak, allah dah bg permudahkan cara bersalin akk :) sabar yer... Kuatkan semangat.... Sayangg akk :)

♥naematulsaadahismail♥ said...

betul jugak kan kak fae..kalau xdak komitmen mesti p cyber tu..

sharEna said...

rsnya kptsn nie yg terbaek Faizah. sabar yer. dugaan Allah utk org2 yg Dia sayang =)

F a i z a h ' s said...

@♥naematulsaadahismail♥

Btol naem... kalu kfae single dah lama kfae terpacak kt NOC Cyber...huhuh

F a i z a h ' s said...

@sharEna

Thanks sharena...doakan sy ye...

♥naematulsaadahismail♥ said...

tadi nak komen tak abes terus submit :D
nanti naem tya sepupu naem pasal lect kat kuin
mana tau ada rezki kak fae.

♥naematulsaadahismail♥ said...

tadi xsempat taip..
nanti naem tya sepupu pasal lect kat kuin.

F a i z a h ' s said...

@♥naematulsaadahismail♥

Lecturer?kfae master pun lom abes... hehe...thanks so much dear naem :)

Post a Comment

Terima kasih tuan-tuan dan puan-puan serta cik2 :D