5.5.12

Apakah 1perkara yg hampir dgn setiap manusia???

Bismillah wal hamdulillah...

Jawapannya?anyone? Surela sume org pun tahu... yakni MAUT, AJAL DAN MATI... setiap hari, membawa kita hampir kpd hari dan waktunya dgn ajal kita... cuma terpulang kpd kita utk ingat ataupun tidak... menda yg plg takut n menginsafkan adalah bercerita pasai mati... mmg kecut perot dan tegak bulu roma dibuatnya... rasa mcm "eh aku ni dah bersedia ke utk ke alam barzakh? trus teringat 1nasyid dendangan kumpula FarEast... "Menanti di Barzakh" sungguh menginsafkan lagu itu... 

Tiba2 ceta pasai mati knp? xsalahkan kita saling ingat mengingati mengenai sesuatu yg pasti utk setiap yg bernyawa dlm dunia ini... terutamanya bg diri yg sntiasa alpa dan lalai ini... td baru dpt berita kwn sekampus Kay (Khairina) telah kembali ke rahmatullah hari ini dlm kul 11-12tgh hari td di Hospital Putrajaya... mcm terkedu baca berita tuh td... beliau terlibat dgn kemalangan bersama hubby, anak (baru masuk 1thn), mertua dan kay tgh pregnant 5bln... keadaan kay dgr ceritanya sgt kritikal n dimasukkan ke ICU n bergantung pada life support due to bleeding kt kepala... (xsure real condition mcm mana) sbb baca status member2 len yg dpt update kt fb je... baby dlm kandungan kay terpaksa dikeluarkan n xdpt diselamatkan sbb nk pastikan keadaan kay slmt... tp ALLAH SWT lbh menyayangi both of them dan telah kembali kepadaNYA td...

Both kay n hubby adalah UTPmate sy... n sy kenal la mereka walaupun xrapat... itulah kans... sebaya tp dia dahulu dijemput kepadaNYA... mg keluarga arwah diberi kekuatan utk menghadapi dugaan hebat ini... dan kita sbg yg masih bernyawa sama2 turut menginsafi kematian ini... bilakah masanya kita pula akn dijemput olehNYA... kita pun xtau bila masa kita... oh...mg allah memberikah kita pengakhiran yg baek... ameen...

   

2 sweet persons:

nik rosmawati said...

hebatnya dugaan untuk mereka kan.

F a i z a h ' s said...

@nik rosmawati

Tuhla pasai... ada org cite, anak dia yg br masuk 1thn tuh maen je xtau apa2 masa kenduri arwah smlm..sume org nanges tgk keadaan budak tuh... :(

Post a Comment

Terima kasih tuan-tuan dan puan-puan serta cik2 :D