16.2.12

Susu ILHAM...

Bismillah wal hamdulillah...

Nad ur lovely umar minom susu ni kan? Ramai jgk dok pomot susu nehs bg yg dah xfully bf anak mereka la... bg yg masih fully-bf truskan usaha anda sehingga anak anda mencapai usia 2thn... apa2 pun susu ibu tetap the best feed utk anak kita... itu xdpt dinafikan... tp susu ILHAM ni sbg alternatif instead of susu2 import laen yg berada di pasaran... tp harga??? *dang!* RM48 = 650g aisya minom susu plg murah kt pasaran yakni Lactogen dgn harga RM15 = 700g... huhu... bezakan? mmg nk bg aisya yg terbaek... ummi n ayah akn usahakan... tp byk menda perlu difikirkan... 

1) Aisya sgt memilih susu... sblm try lactogen da byk try susu2 len... termasuk la yg plg mahal kt pasaran sume dia rejek... last2 bg Lactogen baru dia ok dgn rasa Lactogen... huhu... 
2) Aisya sgt sensitif...takut lak dia ada problem dgn sistem penghadaman... takut sembelit or cirit-birit... tp so far minum Lactogen Aisya xpnh kena sembelit atau cirit-birit lg... alhamdulillah...

Tuh la yg plg membimbangkan sy... pas da tau Aisya serasi dgn Lactogen mmg tak terfikir nk tuka susu da... tp bila da terbaca pasai susu ILHAM nehs ada la jgk keinginan nk cuba... cuma harga dia la yg xbest... mahalnyerk! dgn cara aisya consume susu skrg, mak aihh... pokai denn... sapa2 yg rasa ada duit lebey n da xbf baby leh la try... tp susu ILHAM neh leh bg kt toddler umo 1thn ke atas rasanya... xdak lak utk baby bawah umo 1thn...

Untuk maklumat selanjutnya mengenai kelebihan susu ILHAM nehs berbanding susu2 len kt pasaran leh la p kt website ILHAM4U ye... antara bahan utama dlm susu ILHAM besides susu lembu berkualiti di'import dari New Zealand, susu ILHAM turut diadun dgn kurma, kismis, badam dan terapi 30juzuk al-quran... yg penting keluaran bumiputera islam dan halal... sgt menarik kan? xdak dlm susu2 jenis laen... *berfikir*

Susu utk toddler umo 1-3thn

Utk kanak2 berumo 4 thn ke atas... ada perisa vanila dan coklat... 

  

2 sweet persons:

NaD said...

ye faizah.. umar minum susu ni. Alhamdulilah so far nampak dia serasi ngn susu Ilham ni. Memula dulu mcm xtau nak decide nk bg dia susu apa since start pregnant je susu badan berkurang. Last2 terbaca kat mana tah pasal susu ilham ni, terus try beli sekotak. Tgk dia ok je minum so continue je la bg. Apepun, susu ibu tetap yang terbaik kan? :)

F a i z a h ' s said...

@NaD

bgslah dia serasi dgn susu nehs... susu ni lbh terjamin dari susu import len kan... :)

Post a Comment

Terima kasih tuan-tuan dan puan-puan serta cik2 :D