23.2.12

Sepatutnya bersangka baek...

Bismillah wal hamdulillah...  

Ada 1pagi sy bgn dlm keadaan gelabah ayam sbb bila tgk sebelah en.abg xdak... tgk jam kul 6pg... ok fine mungkin dia da bgn... cuba cari kt luar bilik xdak pulak... pusing 1umah cari pun xdak... buka pintu tgk kereta, ouh... kereta en.abg tiada... ke mana ni? konfius... sblm nehs sy je yg asik bgn dulu dari dia... siap mandi baru sy kejutkan en.abg... itu yg konfius sket tuh... aisya lak tiba2 merengek2 pepagi buta, buatkan susu n aisya smbung tdo... sib bek... smpt nak mandi n solat dulu... 

Tiba2 dgr kereta en.abg kt dpn umah... pakai t-shirt biasa je... konfius lg... tnya dia ke mana pagi2 buta? xpenah2 puns... rupanya dia ke masjid... dia ckp da byk hari dia g masjid waktu subuh cuma dia xbg tau je... sy pepagi naek berang la pulak sbb dia xpnh bgtau... sy ckp la... "Leh percaya ka pi masjid (ayat jahat kans?) awat xhabaq nk p masjid? faizah cuak td bgn tgk abg xdak tau... kot terkejut tergmpaq sapa sakit ka apa..." huhuhu... bila pkiaq2 blk xbaek ckp cam tuh... en.abg p masjid je bkn p mana... sepatutnya sy bersyukur... sbb mmg itu pun yg sy dok doa selama ini... doa bg kami sama2 dpt berubah ke arah yg lbh baek... alhamdulillah, skrg ni da dpt solat berjemaah sama2 skali dgn aisya join... dulu mmg susah sket... nak 1000 daya kan?? pastu en.abg pun hari2 da p masjid skrg... waktu maghrib n subuh... en.abg ada gak ajak join g masjid tp sy xkonfiden la nk bawak aisya... kt umah pun kena umpan dia tgk video upin ipin kkdg bg dia xkaco kita solat... ada bentangkan sejadah tp sat ja la dia leh follow ayah n ummi solat pastu mula merayap ntah ke mana... itu yg isau gak kalu bwk p masjid...kalu dia mau dok sebelah kita je xpala...tiba2 ilang susah gak hati nehs... xkusyuk solat dibuatnya... 

2009
Sorry dear sbb slalu bersangka buruk... mmg slalu mengharap bahtera perkahwinan kita nehs sntiasa ada pembaikkan ke arah yg lbh baek, mg diberkati dan dilindungi allah swt slalu... tp pls share with me dgn whatever pun menda yg abg nk buat... makanya faizah akn rasa lbh dihargai... sharing is loving kans? menda2 remeh pun share la kan at least let me know... sungguh xsyok tiba2 dpt tau satu2 menda tuh last minit n sy tiba2 rasa terkilan sbb br dpt tau... mungkin jiwa seorg perempuan kot... suka org yg disayangi tunjuk rasa concern, suka org yg disayangi tunjuk rasa menghargai diri ini... kena slow talk nehs... :) haihs... mebi bg seorg lelaki menda tuh remeh je... tp tidak bg perempuan... sorry sbb sgt sentitif~ org len ai xkisah okeh... tp kalu husband sndiri mmg sgt terasa hati... T__T

 

2 sweet persons:

nik rosmawati said...

suami nik suka share mcm2 dengan nik.kita rasa di hargaikan.

F a i z a h ' s said...

@nik rosmawati

Itula...beza kan setiap org tuh kans?kna ikhtiar sket la utk mendekati dia...hehe :)

_________________________
I added cool smileys to this message... if you don't see them go to: http://s.exps.me

Post a Comment

Terima kasih tuan-tuan dan puan-puan serta cik2 :D