15.10.09

Update kehidupan...

Bismillah wal hamdulillah...

Xtau nk hapdet apa la...nk ngadap laptop lama2 pn rasa melugeiii (meloya maksudnya... :P) kemabukkan masih lg ditahap lama cuma ada certain2 hari dia ok, n ada certain2 hari dia xok...xtaula bila nk ok neh....mebi pas habes 1st trimester neh... insya allah... cuma mampu bersabar je... badan letih ja ari2... hnya mampu berdoa agar allah permudahkan sgala urusan... xpala susah sikit asalkan bebi sihat walafiat... smlm baru sy sedaq 1perubahan yakni perut naek da sedikit even baru masuk 10minggu hari ini...tp org xpasan lg la sbb sy ni mmg jenis pakai baju longgar2 je... n satu menda lg sy pasan...smlm saja dok usha+perati2 perut yg da naek ini... guess what... sy nmpak mcm ada nadi tgh berdenyut2 di dalam perut...perut kelihatan bergetar2... apakah itu? adakah nadi sy sndiri tp sy xpasan pn b4 neh??? atau nadi si kecil di dalam perut?? excited trus bgtau en.somi n dia pn turut mengusha n dia pn pasan menda tuh... aik...awal lg da nmpak ke? itu yg konpius...just nmpak tp bila pegang xrasa pn...huhu...

Ramainya arini org tegoq rupaku yg agak truk skrg..jerawat xpyhla nk ckp, nk pucat ja mukaku... besides diri ini mcm tidak cukup tidur...mmg xcukup tidur sbb kkdg asik terbgn di malam hari...p toilet n rasa xsedap bdn membuatkan sy asik terbangun2... haih.... cptlah sume ini berlalu agar sy kembali kepada asal... mg anak yg dikandung ini juga sht insya allah...

Erm... apa lg nk hapdet... oh~! biras sy yakni kak yati... yg kami sama2 berkenduri pada bln 5 yg lalu (tp beliau nikah dgn abg iparku bln 3 n me bln 5) yg kini sdg pregnant 6bulan telah mengalami bleeding selama 2minggu... kesian beliau... ditahan di wad selama beberapa hari n dibenarkan pulang berikutan wad bersalin hospital besar pulau pinang tuh da crowded... kesian beliau... sib bek beliau suri rumah spnjg masa... so leh rehat2 kt umah... masalahnya cuma if suami beliau keja terpaksalah beliau berseorangan di rumah... mg2 dia akn ok...

Xdak apa nk update...penin n meloya sudah... harap2 sume akn bertmbh ok... masih bertabah n trus berdoa insya allah~! ameen

3 sweet persons:

ღnFashyaღ said...

faizah, kite pon perasan ade denyut2 kat perut..kite pk maybe denyutan jantung sndri...tp xkan kat perut kot....erm...maybe heartbeat baby kite kot...huhu...

apepon semoga kite tabahla menghadapi saat seperti ni

Mrs Li - Faeeza Yusoff said...

hehe.xprasan la plak ms 10minggu 2.haha.kesiannye biras akak...cuak lak sy..doakan sumenye slmt la..akak pn take care..awl2 ni kne extra care sket ;)

f a i z a h 's said...

Fashya: xtau la kan...ehe...btul tuh fashya...mg kita tabah menghadapi hari2 mendatang...masih lg dlm keadaan letih+mabuk+penin...adeiii mg bebi ni jadi kuat~!

Mrs Li - Faeeza Yusoff: yeke faeeza? xtaula akak..hik3...tuhla kesian kt dia...so skrg beliau hnya menanti next check up...tp syukur, bebi beliau masih lg bergerak2...harap2 sumenye ok...

Post a Comment

Terima kasih tuan-tuan dan puan-puan serta cik2 :D