21.5.09

Marilah berdansa~!

Bismillah wal hamdulillah...

Sungguh seronok ya kalu kita bersenam n bereakrasi di waktu ptg... tp kkdg kepenatan apabila pulang dari tmpt keja memungkinkan kita tidak mahu n malas utk berbuat demikian...namun kepentingan bersenam jgnlah diabaikan even kita dpt melakukannya secara informal 2-3kali seminggu... (mebi dgn melakukan gerakan2 secara aktif di rumah atau dgn apa cara skalipun) ada fakta mengatakan, kepentingan bersenam adalah kepada semua org tidak kira org utk berbadan gemuk atau kurus krn dgn bersenam ia mengaktifkan n membetulkan pengaliran darah dan sistem badan kita...

Kemarin, saya dengan julung2 kalinya telah menyertai kelas 'belly dance' di kangar perlis... aiseh... ada seorg rakan sekerja mempromot kepada sy... bkn nk blajaq menari sgt cuma nk bersenam smbil enjoy~! bersenam pn xleh dlm keadaan tertekan atau terpaksa, haruslah dlm keadaan yg menyeronokkan so that kita tidak malas utk bersenam kn? baru start kemarin n kelas tarian slama lbh kurang 1jam itu btol2 membuatkan sy ceria... even pada awalnya sedikit malu n sib bek sume yg menyertai itu adalah kaum wanita so xdakla nk malu sgt... pelbagai peringkat umur ada join... dari yg remaja smpai usia senja pn ada... so masing2 menari je la... uhuhu... menarek gak 'belly dance' neh... atau lbh senang dlm bahasa yg mudah difahami merupakan 'tarian gelek' oke... ehehe... nmpak mcm kelakar kan? tapi tarian neh bleh membentuk pinggang, pinggul n perut yg cantek~!! ehe ^_^

kata instructor itu... instructor yg lbh mesra dipanggil coco itu sgt frenly... dari raut wajahnya beliau ni dah berumur jgk..mebi dlm awal 40-an... tp body beliau sgt cantekkk~! n menari dgn tangkas sekali tanpa penat... direk 1jam... pergh... i yg masih muda ini da termengah2... tp alhamdulillah... leh abeskan dalam masa 1jam dgn keadaan berpeluah yg amat... segar skali pas menari tuh~! terasa badan ringan jerk... n malam tuh pn xdakla letih sgt... leh lagi wat keja2... kalu x, before neh, awal2 lagi da ngantok n penat sgt...

Hari ni insya allah nk pegi lg... ikut2 ja hari2 awal neh... tp bes gak kalu dpt menari btol2 bukan? gerakan dia nmpak senang tp hakikatnya sgt susah~! adeh... terkial2 sume org nk ikut gaya professional cik coco itu... uhuhu... tp wat derk ja la... sume org pn baru belajar... mula2 movement tuh sy asik tahan gelak ja... naek merah muka... sbb kelaka giler tgk diri sndiri n diri org laen kt cermin besar tuh... ahah... mmg kelaka... terutamanya diri ini... rasa da mcm btol dah gerakan yg sy wat tp bila tgk kt cermin besar tuh... aduh... buruk giler~! jauh tersasar dgn gerakan yg diajar... ces... bajet ja.... :P sah2 cik coco tuh pn tahan gelak gak kan? ala... redah jerk.. asalkan dpt kuarkan peluh n bakar lemak...huhuhu... mari kita enjoy~!! smbil menyihatkan badan ^_^


(Lebey kurang gini la kelas yg sy join tuh...tp pakai ja tshirt n track besa2...)

p/s: Adeh xdak pic yg bleh diletakkan sbb sume seksi banget... mmg costumes belly dance ini mmg seksi seksa... hakikatnya... tp sy menari tuh xdakla pakai costumes... pkai tshirt n track ja...

4 sweet persons:

kunaz said...

haloo bakal pengantin! belly dancing plak dah. hahaha! bagos2.. kunaz dh lama nk join tu x jumpe2 lg mase ssuai. ade gak kt sini, free jek. bagos2.. slamt menyihatkn diri b4 kawen yer. da dkat... hihi...

f a i z a h 's said...

ahaha... yup kunaz...nk menyihatkan diri smbil enjoy~!! xmo tensen2...ehe

:: Mily :: said...

ehehe..ala..nk tgk fae menari leh?..
hikhikhik...besh laa menari nih taww...bagus2..keep up k

f a i z a h 's said...

ooo cikpah perli org ekkk??? ahaha... marilah kita berdansa bersama cikpah...:P

Post a Comment

Terima kasih tuan-tuan dan puan-puan serta cik2 :D