26.5.09

4 lagi...



Bismillah wal hamdulillah...

Minggu yg agak memenatkan sbb nak kena setel byk menda jgk tp alhamdulillah...byk gak mend dpt d'setel...skrg ni tinggal nk relek2 ja xmo tensen2...sume org pesan gitu... soh cuti 2-3hari awal utk rest bg naek seri katanya...ehe... no such thing i think... ahaha... so keje je la cuma cuti 1hari jerk b4 the day...n seminggu lebey utk honeymoon~! :"> adeh...doa2 utk maintainkan mood sy sehingga hari yg dijanjikan...insya allah... kena bgn solat tahajud neh... adeh... nk kawen baru nk rajin tahajud ke...apala faizah...erm...bg sy utk disaat2 akhir neh utk nk naekkan seri pengantin tuh xpyh la nk buat apa sgt just byk mengingati allah dgn zikir n dekatkan diri dgnNYA... Insya allah on that day kita akn tenang n keserian itu dgn sendirinya akan terserlah... btol x? (eceli nk dktkan diri dgn allah sepatutnya selamanya n setiap masa...haruslah diingatkan menda neh faizah~!!! ) moga2 sume neh menjadi satu turning point utk diri ini semakin dekat padaNYA... Ameen... krn hubungan yg bakal diikat ini merupakan sunnah rasulullah saw yg sgt2 dituntut dlm agama kita... jadi marilah mengikhlaskan niat utk mendirikan rumah tangga ini hnya kerana ALLAH SWT... agar ia menjadi ibadah... so, disepanjang perjalanan kita pasneh yg bergelar suami n isteri setiasa dianggap sebagai ibadah kepada allah swt (selagi kita tak wat menda2 yg dilarangNYA

Saat2 akhir ni byk memuhasabah diri... byk zikir n mengingatiNYA faizah~! don't think so much n positive thinking~! 

2 sweet persons:

Mrs Li - Faeeza Yusoff said...

yup.btl 2 kak.ape yg pntg, kerjeeesame ;p! haha, xde lah, yg pntg skrg, akak btl2 kne ikhlaskn diri akak n redha utk ke alam perkahwinan itu :D n alwys b +ve. xyh dgr ckp org yg kawen 2 mcm 2 mcm ni.2 diorg, akak nye create ur own story :D beliv in urself, insyaALLAH bahagiaaaaaaaaaaaaa :D al da besh!!

f a i z a h 's said...

tengs faeeza...dlm kecuakkan ini cuba utk memikirkan yg indah belaka walaupun sbnrnya sume bknlah indah semata2 sesaat kita melangkah ke alam rumahtangga (aiseh...) tp cuba utk positif dlm segala hal...n akak akn cuba CREATE OUR OWN STORIES... Insya allah... xmo pecaya kata2 org yg kkdg mengugat smgt n kebahagiaan kita dgn si dia rite? ^_~ n berharap agar hubby-to-be pn berfikiran sepertiku...malah better...ameen...

Post a Comment

Terima kasih tuan-tuan dan puan-puan serta cik2 :D