22.4.09

Doakan ku~!

Bismillah wal hamdulillah...

Malu mahu menyatakan hasrat dan perasaanku kini... saya mahu meminimumkan berat badan~ hiks... sedikit malu n segan :"> saya sgt bulat kini... harus mengurangkan saiz ini agar nmpak lbh oke... kan? mesti berusaha sedaya mungkin namun makan adalah hobi saya... bagaimana mahu membuang sesuatu yg sudah mendarah daging... tp boleh kawal kn? hu... xpa cuba harus ku mencuba~ huhu... insya allah allah swt tak akn mensia2kan hamba2NYA yg berusaha dan bersabar kan?

I have to avoid rice, makanana manis dan berminyak... skrg baru berjaya makan 1senduk nasi=1hari....masih byk kan? tp 1kali sehari ja amik nasi... baru seminggu... esok sy akan cuba utk tidak mengambil nasi lg... argh... kejamkah pada diri? apa bleh buat sapa suruh membulat kn? padan muka... n lets lakukan aktiviti fizikal....sedang cuba...tp dpt bertahan 15-20min shj 1sesi... tidak berapa ok kn? erm... badan sy mmg type cpt naek... keturunan juge~

Any tips? pls anyone help me... i'm really worried about my size... ya allah.... mudahkan segalanya.... =_=

6 sweet persons:

Mrs Li - Faeeza Yusoff said...

chaiyokkkk akak!! exercise jgn lupe yeee :D !

f a i z a h 's said...

ahaha...
baek~ insya allah
:">

Qider said...

yerp exercise...ala skipping 100 kali sehari pagi2 dah cukup..minggu first tu pelan2 je,tapi wat 100x,pastu baru laju2...okies?

auntie gue pun kata i dah gain weight..ampeh tul..cik abg pun nak trunkan berat bdn die, terpaksalah gue pun kena wat sama..

n a e m a t u l i s m a i l said...

k.fae...
my sagestion is..
kamu jgn pergi keja dgn keta
jalan kaki cukup
mesti bley loss weight cam saye..
ngee...
minum air byk2 k...
mkn bnda yg hi-fibre...
ganbate

Qider said...

meh je keje kat kl nih..hari2 kena kejar LRT..mcm shaye..

f a i z a h 's said...

ahaha....byk lak yg sudi memberikan nasihat n pendapat...tengs a lot kawan2..cuba setakat terdaya mampu...apa leh wat hati tgh senang kn ^_~

Post a Comment

Terima kasih tuan-tuan dan puan-puan serta cik2 :D