31.3.15

Simptom sudah datang...

Bismillah wal hamdulillah...

Ammar akan masuk 15bulan (1tahun 3bulan) next month! Cepat je kan masa berlalu... simptom apakah?eh sy tak pregnant...haha! tapi simptom teringin nak pregnant lagi sudah mari... stended selalu bila anak paling kecik dah toddler rindu bau baby tuh dgn sendiri wujud... walau sebenarnya tak ready pun lagi... tuh org cakap, perempuan ni tak pernah serik nak beranak... masih segar diingatan detik melahirkan ammar yaser tapi ntah degil jugak...ngehngehngeh...

Walaubagaimanapun saya masih setia amik MAB setelah stop injection depo... lama dah stop since bulan november 2014 lagi sebab sangat derita okeh dgn side efek dia... alhamdulillah dah rasa sihat banyak sejak stop amik injection tuh...dah tak selalu kembung perut, mood pun dah ok, alhamdulillah rasa macam manusia yg sihat dah... hehe :) cuma besfren je yg tak menghadirkan diri lagi... adeh... itu pun menjadi satu kerisauan jugak... harap2 cptlah datang... 

Kawan-kawan seangkatan yg bersalin last year masing2 da nk tambah ahli baru dah...produktif sungguh... alhamdulillah rezeki jangan ditolak kekdahnya... kita terima dgn hati terbuka... tapi hati kuat mengatakan kena fokus pada aisya, amira dan ammar dulu... sejak aisya masuk PASTI ni banyak nak kena follow up dia dari segi bacaan al-quran (NURUL QURAN silibus PASTI), balik rumah kena cek, homework etc... boleh tahan 'banyak akai' jugak anak dara ai yg seorg tuh... amira masih lagi ada tantrum tp dah banyak kurang...ammar fasa baru dapat kaki, memanjat sana-sini... saya sokmo tak dapat buat kerja terutamanya memasak setiap hari... kepala dah benjol2, lebam2, siap luka sana-sini sebab sangat aktif... waktu tidur dia pun semakin kurang... sob3 ummi super duper letih... 

Next year turn amira pulak masuk tadika... harap2 ummi sempat nk tengok2 perkembangan 2org kakak2 ni...working-at-home-mom la sangat kan... rasa xsempat nk tengok2 anak2... sedih pulak... baru 3org anak...kalau 10?haha! sampai ke 10org... maktok (my mom) pun dok bagi hint, zaman sekarang org dah tak beranak banyak2... haha! faham sangat mak dah tak larat sebenarnya... yelah kalu saya beranak n dalam pantang dia la yg kena jaga... kesian mak... ada duit lebih boleh la hired confinement lady kan??huhu... semoga allah swt mempermudahkan urusan sy menjaga, mendidik anak2 saya menjadi insan soleh solehah, berjaya di dunia dan akhirat...ameen

Latest version my hero Ammar Yaser Mohd Asyraf! Bila dah gemar memanjat...ummi kena jadi mak guard


Amira Humaira puteri ke2... susah sangat nk amik gmbaq...


Puteri sulung...dah besaq dah...pandai bergaya kalau nk amik gmbaq...jadi model headband ummi...

 

6 sweet persons:

♥نعمة السعده اسماعيل‎ ♥ said...

beranak pun belum lagi dah terasa nak baby girl lagi sebab duk tgk headband kak fae
:D
kakak tisya xsuka mekap2.. huhu.
and dia dh request baby girl hahaha

nik ros said...

gerammm...comel2 semua anak2 awak.

Shiqa Nawar said...

selamat menambah rakyat fae tehee

Faizah^Ramli said...

@♥نعمة السعده اسماعيل‎ ♥

Xpa tahun depan ada lg..target baby girl kawan kakak2 tisya lak...hehe

Faizah^Ramli said...

@nik ros

Thanks nik...alhamdulillah :)

Faizah^Ramli said...

@Shiqa Nawar

Mengikut perancangan next 5-6years...lepas ammar masuk tadika... tp kalau allah swt nak bg rezeki awal terima dgn hati yg redha :)

Post a Comment

Terima kasih tuan-tuan dan puan-puan serta cik2 :D