31.8.13

Sehidup semati dunia n akhirat?

Bismillah wal hamdulillah...

Time bercinta bagai nak rak gitu la kekdahnya... berazam dlm hati hnya si dia yg satu dlm hidup ini sampai ke hujung usia... eh xckp org laen, even sy sndiri pun mcm tuh... once da diijabkabul n sah sbg suami n isteri masa tuh perasaan sayang n cinta membuak2 kpd si suami... ecehhh... mmg dok fikir n doa yg elok2 n indah2 shj...

Kkdg buat kita lupa, apa yg kita ada kt dunia ini hatta seorg suami/isteri, seorg anak, harta kekayaan, wang ringgit, pangkat dan kesenangan2 dunia yg laen hanyalah pinjaman ALLAH SWT semata2... DIA boleh tarik n amik dlm sekelip mata je kalu DIA berkehendak... sgt seram bila imagine... tp itulah hakikatnya... cuma cara perpisahan itu xtau mcm mana... sama ada cerai mati, cerai secara fizikal da xleh duduk sebumbung... nauzubillah... :(

Sejak dua menjak ni sy digemparkan dgn cerita2 xsedap didengar... mmg xmau masuk campur atau amik kisah tp bila mengenangkan diri juga masih seorg isteri n ada anak2 kkdg rasa sayu jgk... mode n emosi ibu mengandung mungkin... tp kisah2 mcm ni mcm every week je dok dgr... kat mana silapnya... sy pun terkadang gadoh dgn en.abg rasa da cuak dahh... atau en.abg xdak kt umah terpaksa bermalam kt tmpt laen sy da sedih n fikir bukan2... rasa seorg diri, xdak org nk tlg n teman... dihujani pula dgn berita2 yg xbest mcm ni yg dialami oleh family n rakan2 terdekat lg la rasa terkesan...

Usia masih muda belum cecah 30an lg, anak2 masih kecil n xmengerti apa2... bila ibu n ayah sudah berpisah rasa sayu... mungkin byk persoalan yg bermain diminda mereka. Ada seorg sis ni, berpisah mati sy xsure sbb apa suami dia meninggal... tp anak2 dia 2org gegirl mcm aisya n amira... sebak lak dok tgk status2 dia kt fb... hari2 merindui suami tersayang... walaupun suami da pergi mengadap ILLAHI lbh krg 3thn lalu... aduhhhh tersentuh sungguh hati... sampai sis ni ckp da xtahan lg hidup di dunia yg hanya sementara, xsabar nk menuju ke destinasi abadi sbb da ada org menanti di sana... cannot imagine the feelings... sy 2-3hari xbersua muka dgn en.abg da boleh meroyan... dgn anak2 kecik kena handle seorg, preggy lagi mmg menambahkan tekanan di jiwa... sungguh sis tuh tabah... tabah berkerja membesarkan 2org anak sendirian... tanpa suami disisi... 

Haih... sudahlah setakat ini... smg allah swt memberikan mereka kekuatan n ketabahan melalui hari2 mendatang... YA ALLAH, pnjgkanlah jodoh aku bersama suamiku... hujanilah ikatan kasih sayang kami dgn mawaddah wa rahmah... masukkanlah kami bersama golongan org2 yg KAU kasihi... ameen ya rabb...





 

2 sweet persons:

nik ros said...

berat lagi ujian dia. nik ni setakat hubby pi kerja pun dah rindu giler. apa lagi la dah berpisah ke alam lain tu. sedihnya la

Faizah^Ramli said...

@nik ros

Aah sedih... apatah lg yg berpisah mati cenggitu...isk3 xleh imagine T_T

Post a Comment

Terima kasih tuan-tuan dan puan-puan serta cik2 :D