20.8.13

My current pregnancy vs previous pregnancy...

Bismillah wal hamdulillah...

Update ringkas dari saya sementara amira humaira ketiduran...sambil2 sy dok tgk buku pink (buku rekod kesihatan ibu mengandung) sy untuk 2nd pregnancy (amira humaira) & 3rd pregnancy (skrg 20weeks) sy dpt compare la sikit2... kena ada beza?sbb masa amira sy campo2 amik vitamins klinik bg dgn shaklee...tp shaklee xkonsisten...on/off... 3rd pregnancy ni sy mmg konsisten amik je (adala kkdg termiss...hehe biasala manusia biasa ja kkdg terlupa) tp 100% depend pada Shaklee sejak dari sblm preggy lg sbb amik set utk breastfeed jgk n continue ja... sy da spot beberapa perbezaan... :) ouh... 1st pregnancy xleh nk compare sbb buku pink ntah campak mana... huk3... kita compare 2nd n 3rd je la eh...

2nd pregnancy (amira humaira binti mohd asyraf)
  1. Berat bertambah agak byk walaupun morning sickness teruk smpai warded... dari 1bln ke satu bln mmg ada penambahan smpai 2-3kg... sib bek masa tuh da xpegi cek kt KK kerajaan lg... so kt swasta ni xstrict sgt... 
  2. HB lak dok menurun walaupun da mkn iron tablet yg klinik bg setiap hari...last sy amik Iberet tuh tuh xnaek sgt... risau pun ada takut anemia... tak breastfeed pun tp HB dok drop... heran daku...
3rd pregnancy (20-21weeks - adik baby aisya n amira)
  1. Berat xbertambah sgt walaupun morning sickness xdela kuat sgt kali ni...mampu handle 2kids sendiri... kira okla kans... xde kena warded bagai... dahla xsempat turunkan berat right after lepas pantang... tp berat mcm lbh krg masa previous pregnancy... padahal masa pregnant amira smpt lost weight 10kg... tp berat naek mendadak lak... huhu
  2. Sy depend 100% pd vitalea shaklee (with iron) tanpa sebiji pun mkn iron tablet/IBERET... alhamdulillah kandungan da 20-21weeks tp tahap HB masih tinggi... kemarin cek 12.2... masa amira da masuk kandungan 5bln HB dok turun smpai 11... harap mentenla atas makin naek :) ummi suka! alhamdulillah... xdakla nk kena telan iron tablet 200mg n IBERET yg besaq gabak tuh tp HB tak naek2... at least menten kan... mkn pun xdakla byk...dahla breastfeed lg... mmg sy rasa result HB yg terbaek... syukur...
Itula 2perbezaan yg sy spot... yela baru bukak buku kemarin... dok compare result check up kemarin dgn result check up masa amira masa kandungan lbh krg usia... byk beza gak amik natural supplements dgn sintetik supplements... haruslah bertukar terus lps nehs... ada dpt vitamin KK bagi free tp simpan dlm laci jek... hehe :P

Jejoms bertukar kpd yg lbh baek... kos pun xdak beza mana... SET KEHAMILAN SHAKLEE ni kalu anda2 semua nk tahu boleh bertahan 2-3bulan... no need utk beli setiap bulan... jimat! :) Yang penting in shaa allah berkesan utk kualiti kesihatan anda...seperti testimonial previous entri... dah terbukti...sy dah mencuba... anda bila lg??? :) boleh proceed amik walaupun sudah melahirkan... utk process breastfeeding yg lbh lancar n memiliki badan yg lbh sihat bertenaga~!!! :)

Ini wajib amik utk tenaga sbb masih breastfeed... tp berat xdakla naek mendadak...alhamdulillah...menten ja
Kkdg tukar selera amik mealshake... lbh krg ESP jgk dari sumber protein... tp rasa lbh enak...aisya n amira leh minum sekali...

Ini set yg saya tgh consume skrg... alhamdulillah...tiada lg cramp kaki, HB pun sihat, badan pun cergas nk handle anak2 yg lasak n kerja2 umah :)

agi penduduk negeri Perlis Indera Kayangan anda boleh menghubungi sy utk COD produk Shaklee ya~  bagi negeri2 lain juga boleh... Pos ke seluruh Malaysia avaiable (POSLAJU) Insya ALLAH...

Disclaimer:- These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease
ID Shaklee: 962622 (atas nama mohd asyraf bin suhaimi)
Email: nurfaizah.ramli84@gmail.com
Phone: 019-5588082
YM: syauqatul_wardah_nur_faizah

Notes:Setiap pembelian, anda layak menerima jadual makan & tips ekslusif yg berkaitan, konsultasi percuma berterusan (after sales service) dan anda juga layak dijemput ke group ekslusif tertutup di Facebook

 

2 sweet persons:

♥mamaTisyaThaqif♥ said...

okay sekarang baru teringat nak amek bco n vitalea.hee
naem pn since thaqif mmg depend dgn shaklee gynae pn okay ja bila cakap amek shaklee n private xpraktis cek hb tiap bulan.
hopefully kali ni pun okay.
process of weight gaining is now begin after a month fasting lost 3kg.heeee

Faizah^Ramli said...

@♥mamaTisyaThaqif♥

Kak fae bab gain weight plg obvious... masa amira smpt lost weight 10kg tp naek byk pulak...3rd pregnancy ni xsmpt lost weight slps bersalin tp gain weight mcm lg kurang dari previous pregnancy... :)

Post a Comment

Terima kasih tuan-tuan dan puan-puan serta cik2 :D