26.7.13

Gender baby?

Bismillah wal hamdulillah...

Saspensss???


Sapa xsaspens setelah 2kali mengandung n melahirkan sy n en.abg dikurniakan 2org puteri... bkn tidak bersyukur tp bak kata en.abg dia xdak geng! huhu... sayu pulak dgr pengakuan sang suami... katanya xdak org nk teman dia p masjid... suka buat drama ja en.abg ni kkdg... lagipun keturunan en.abg ramai lelaki... dia ada seorg ja adik perempuan... n en.abg jgk mmg kurang pandai nk treat anak perempuan... jenuh dok peringat dia... kkdg en.abg agak kasar melayan anak2 bkn sbb baran tp mungkin dia xpernah treat budak perempuan... sesama lelaki la katakan... 

Skrg da masuk minggu ke 16 yakni 4bln usia kandungan.. suppose da boleh nmpak gender baby... ada 2-3org member da xsabar2 nk tau gender baby sy ye... haha! sy lagi xsabar tp agak saspens... xtau nk expect apa... bg sy ok je girl atau boy asalkan sihat, sempurna n dipermudahkan urusan mengandung, melahirkan n menyusukan anak yg bakal lahir ini... tp bila mengenangkan harapan en.abg walaupun tidak setinggi gunung rasa mcm serba salah jgk dibuatnya... teringat abah sy yg ada anak perempuan seramai 5org... abah sy mmg xda geng... huhu... kesian jgk allah swt kurniakan kt abah sy semua anak perempuan... tp abah ok je happy terima sgalanya dgn redha... tp bila ditgkkan hikmahnya allah swt kurniakan abah n mak anak2 perempuan sbb my abah agak baran orgnya n pantang dgr budak menjerit, menangis xtentu pasal atau terlalu lasak! heheh :D dats why kot allah swt bg kami semua utk abah... walaupun girl boleh tahan jgk bisingnya kami masa kecik2 dulu... tp takut nk lebih2 sbb abah akn rotan kami kalu kami buat bising n menjerit2 xtentu pasal... gamaknya kalu abah ada anak lelaki mcm mana la ye?? huhu...itu antara hikmah yg sy nmpak... cucu2 abah pun 4org perempuan n 1org je hero... hehe... hero pun jenis ayu n xlasak sgt orgnya... alhamdulillah :D behave je hero yg seorg tuh... hope dpt hero yg behave n sopan mcm tuh 1hari nanti... ameen...



Bila ditgk pada tanda2 preggy kali nehs sy rasa lbh krg sama ja masa preggy amira n aisya... aisya n amira ada byk beza jgk... kali ni mcm campo2 simptom2... ada simptom2 baru jg... mungkin setiap pregnancy xsama kot... instinct?? xtau nk kata... haha! terkadang rasa mcm girl lagi kot?terkadang rasa eh boy pulak kot allah swt nk bg...hehehe... berbelah bg...apa2 pun masih tetap berdoa smg allah swt kurniakan yg terbaek utk kami sekeluarga... 

Ini hasil 4D scan baby girl... eh bukan sy punya naa... gugel jek :D


Ini hasil 4D scan baby boy... :D
 

4 sweet persons:

♥mamaTisyaThaqif♥ said...

Alaaaaaa.
Curiousnyaaa

Faizah^Ramli said...

@♥mamaTisyaThaqif♥

Kak fae lg curious... haha! apa2 pun terima dgn redha :) sama ada another flower atau kumbang... ^_^

nik ros said...

kami pun ramai adik beradik perempuan jugak. ayah tak ada geng jugak nak pi masjid. haha

tapi redha jea la kan. dah rezeki dapat anak pompuan. tapi lasak dia kalah anak lelaki.

Faizah^Ramli said...

@nik ros

Kita sama rupanya nik...hehe... aah redha je...xkisah sgt... mungkin itu yg terbaek utk kita kan... :)

Post a Comment

Terima kasih tuan-tuan dan puan-puan serta cik2 :D