21.6.13

Cerita kemarin...

Bismillah wal hamdulillah...

Setakat ni sy hnya buat check up kt private... kejap p klinik faizah (ada gynea yg best n muslimah n klinik panel company en.abg), kejap p INS Specialist Center kt Alor Staq... ntahla xbapa nk beriya la pregnany kali nehs... sbb kalut dgn anak2, kesihatan yg kurang baek n mcm2 aktiviti harian yg kkdg membuatkan sy terlupa yg diri sudah pun mengandung lg...huhu... 

Setiap kali p klinik mesti doctor akn tnya da buat kad merah?gulpp... malas sbnrnya... ckp je la blom... kemarin kena remind lg utk buat kad merah.... dlm hati nk buat kad merah pas aidilfitri boleh??? sbb da nk dkt bulan puasa...malas satg kena ponteng puasa utk proses minum ayaq gula bagai...pastu nk menunggu d klinik bkn 1-2jam...kkdg memakan masa setgh hari... awat xtau klinik kerajaan sinonim benar dgn budaya MENUNGGUnya walaupun kkdg tgk org xdakla ramai sgt... tp menunggu mcm org bersesak2 je kt klinik tuh... kkdg lengang je pun tp tgk staff mcm sibuk bersembang, sibuk ke hulu ke hilir mcm xbuat apa sgt... kejadian sebegini berlaku di akhir2 waktu berkerja...agaknya mood berkerja sudah ke laot... kul 4.00-4.30ptg tgk masing2 da packing brg nk blk...padahal masih berbaki 1jam lg utk setel apa yg patut terutamanya pesakityg xsetel2 lg urusannya ini n yg xlarat nk tunggu depa buat kerja... yes agreed xsemua staff mcm tuh... ada yg komited n rajin... mmg terbaek bg yg sgt rajin n buat kerja secara pantas... sbb tuh nk p klinik ja mesti berdoa dpt nurse yg buat kerja secara efisen n xberletiaq ja memanjang...berletiaq tuh 1pasal gak... pot pet pot pet... T__T sikit2 sbg nasihat xpa...tp berejam dgr dia berckp xhenti2... haha!

Berbalik pada cerita asal, kemarin p klinik faizah dpt giliran ke2...tuhpun sbb register 2hari awal... huhu...pnya ramai dah tgk org masa tuh berderet2... dr.faizah pun available pagi je... xtaula sempat ka dak bila tgk waiting list pg tuh... semua buat maternity check up... dr.faizah buat sy terkejut ja bila time scan tuh dia ckp "Haa...baby da pandai melompat2 dahhhh..." uish yeke?baru 11weeks kot... tp bila ditgk btul2 mmg baby tgh berguling2... walaupun bentuk seorg baby belum kelihatan jelas lg... subhanallah maha suci allah swt yg menjadikan sesuatu... alhamdulillah sbb diberikan kesempatan merasai pengalaman ini utk kali ke3... tersenyum sndiri...walaupun xcukup tdoq n rest bagai segalanya baek2 shj...alhamdulillah lg :)

pic adik baby measured 10weeks 6days...alhamdulillah da berguling ke kiri n kanan... n bedak compact ummi sbg tunai hajat mengidam...bila da dpt peluang keluar n anak2 ditinggalkan sebentar kt maktok depa ummi mula la naek sheikh nk shopping...hehe


 

4 sweet persons:

MammaSun said...

mengidam makan bedak ka? haha

Faizah^Ramli said...

@MammaSun

Ngidam nk tempek2 bedak la makna kata...lama da kot tak make up2 bagai sejak jadi housewife ni...xdan...huhu

♥ ROS ♥ said...

Bleh je kak buat buku lpas raya..kata xtau pregnt.. Ros ari tu 4bulan bru bukak sbb xtau pregnt :) tlinga tahan sat jer..kikiki..

Ummi Salsabila said...

Tahniah! Jaga diri & kandungan baik2.enjoy ur pregnancy :) yg ke 3 kan?

Post a Comment

Terima kasih tuan-tuan dan puan-puan serta cik2 :D