21.3.13

Mungkin itulah asam garam kehidupan duniawi kini...

Bismillah wal hamdulillah...

Keseorangan di rumah... aisya kt umah maktok, amira? ayah dia da bwk dia g amik aisya... umah kami n umah PIL dkt je... xsmpai 5minit... xbwk bekal susu pun xpa... td da bg mkn kenyang2 so konfiden sket en.abg bwk si amira walaupun tanpa 'botol susu' bergeraknya ini... hehe ;)

Tv kt umah ni dahla xda astro... dah tu lg teruk channel tv3 je yg clear pun... so layan tv3 je la... layan drama bersiri ni mmg kkdg boleh meroyan... haha! tuh yg malas... tp tgk jgk malas2 pun... nak2 cerita Philippine... ceta dari philippine n malaysia je tgk logik akal sket daripada ceta indon... ceta indon mmg xleh nk trima akal yg waras ini... ke sy seorg je rasa mcm nehs?? siyes mcm budak2 kalu layan drama bersiri indon... dahla berjela2 beratus2 episod da 1hal, pehtuh tak real langsung! kenapa xrealistik?tgk para pelakon ni xde life ke?berkerja ka?asik2 kejar penjahat... buat jahat la... pehtuh naek kereta pun sy pasan asik pusing kt tmpt yg sama... mcm pusing roundabout... ya allah! agak2 ar nk buat drama pun.. tuh pun blh masuk market malaysia?? bg sy mmg buang masa btul la... nampak sgt rakyat dari negara seberang itu da semakin bertmbh... opssss...

Ok, itu bab drama low class... haha! pehtuh kalu perasan sume drama mcm sama je jalan cerita dia... hasad dengki, hati jahat, niat jahat, menganiaya wanita, menganiaya kaum yg lemah... mmg da jadi mcm da boleh agak... mesti ada yg dengki, busuk hati bagai... ya allah, nmpak sgt zaman skrg nehs mmg byk org hati busuk, bertopengkan syaitan... nauzubillah... sume kalu nak harta, duit, kekayaan, pangkat, nama sanggup je hilang saudara n memusnahkan saudara sndiri... tp ALLAH SWT itu Maha Besar... tunggu je la pembalasan dari DIA... Takdak kt dunia kt akhirat mesti kena... :)

 

2 sweet persons:

nik ros said...

tak layan citer indon.makin byk citer indon kat tv.bosan btol bila bukak,jln citer semua sama.huhu

Faizah^Ramli said...

@nik ros

Tuhla pasal...knp ek byk sgt cerita indon yg ntah apa2 tuh??sume sama je jalan cerita...bosan amat! tak realistik langsung...

Post a Comment

Terima kasih tuan-tuan dan puan-puan serta cik2 :D