24.2.13

Chicken cornish Secret Recipe...

Bismillah wal hamdulillah...

Sy mmg hantu chicken cornish SR nehs... start suka bila 1hari, sy pesan beli currypuff SR yg bentuk dia seperti di bawah...xmcm karipap biasa yg kita mkn... sy pun xsure org panggei apa utk curry puff pesen nehs....

Curry Puff SR... Credit: Google
 Peh tuh, en.abg ni pun jns innocent, dia ingat curry puff yg sy maksudkan mmg betul2 bentuk mcm karipap...dia xtau karipap ada bentuk cenggini jgk... so dia p SR cari yg sama bentuk mcm karipap n expect itulah karipap yg sy maksudkan... jadi dia pun beli chicken cornish yg berbentuk seperti karipap gergasi seperti gambar dibawah... ehhe :) 

Chicken Cornish SR... Credit: Google
So sy dgn hampa mcm terpaksala mkn da en.abg beli smpai 2ketoi...dahla besaq gabak kan...dlm keadaan sedih2 xdpt nk mkn curry puff SR... oh! sy ingat dah masa ni sy pregnant amira... haha! patutla emo semacam... pehtuh, bila da rasa chicken cornish ni terus jatuh cinta... sedapnyaaa... pastry dia super lembut n lemak...inti dia pun heaven~! sy pun mcm xkesah da... slps2 tuh pun sy asik beli chicken cornish ni je instead of kek bila p SR... haha! org p secret recipe konfem beli kek... sy tak... semata2 nk mkn chicken cornish... sedappp pada tekak sy la...:)

So tadi terjmpa resepi ni di blog kak wan (read: citarasawan) terus ha cuba petang td... senang je rupanya nk buat... cuma kak wan pakai daging cincang... kalu kt SR macam dia pakai daging ayam fresh... bkn yg cincang...so pasneh leh try yg fresh lak... pehtuh kak wan pnya resepi mcm rasa2 kurma sket... yg SR lbh rasa kari... en.abg ckp pasneh leh tukar cara buat inti... ganti dgn rempah kari lak... hehehehe... insya allah akan diusahakan...en.abg pun suka... kuar je oven da ngap seketoi! sy buat xdela besaq tp boleh tahan besaq gak la... dlm masa 1jam je kami suami isteri habeskan 2ketoi... share2 sbb besaq...tp xshare pun xpa... haha :)) sy buat setgh adunan je so dptla dlm 5ketoi...2ketoi bg PIL ptg td... skrg da habes kesemua 5ketoi... inti ada skit lg...sok leh buat setgh adunan lg... :)

Ini version sy pnya meat cornish... buat guna daging cincang maka jadilah meat cornish! :D


 

2 sweet persons:

thisisfarhana said...

eh, saya baru ja makan chicken cornish sabtu lepas. tgk2 pagi ini ada post pasal ni plak. hehehe.

Faizah^Ramli said...

@thisisfarhana

Eh yeke?hehehe :D sedap kan??sy suka sgt! sbb tuh gigih cuba...

Post a Comment

Terima kasih tuan-tuan dan puan-puan serta cik2 :D