19.1.13

Kenangan mengusik jiwa...

Bismillah wal hamdulillah...

What a lovely days sbb dok kt umah mak abah... hehe ;) en.abg ni keja rajin sungguh meeting memanjang smpai blk mlm... sy anak beranak konfem boring stay je kt umah xkuar2 2-3hari boleh tepu otak oit~! so trus zass ke umah mak abah... heaven~! :D walaupun kt umah mak abah ni line tenet dia Maha Slow! 1minit je putus, 1minit je putus... sy nk update entri ni pun gigih dari siang smpai ke mlm m'hapdet... mmg super horror la line... bkn takat slow tp putus2... abah kata malas nk repot sbb beberapa minggu pastu konfem jadi blk... en.TM jgn smpai org mengkhianati anda n tukar kpd servis laen ye~! :P

Ada seseorg tag sy pd status dia pg td, nk baca loading berkurun tp dpt gak baca terus je print screen sbb rasa status best n menyentuh hati... yakni member skola dulu... mmg kenangan mengusik jiwa btul la... terus ting!!! terimbas kembali memori silam daku... bg sy kalu kita stay kt asrama keakraban dgn rakan2 tuh lbh utuh... btul x bg yg penah stay hostel?? :D ni status my lovely bff... kak ngah~! thanks kak angah atas ingatan... beberapa kali arrange date nk jmpa tp tetap xleh jmpa...masa dlm pantang sy lak sibuk ke klinik check up prolonged jaundice amira smpai 30hari lbh pehtuh hari raya arituh phone rosak! so msg yg da berhari2 kkdg baru leh baca... mmg termiss la... sdeh T__T

Thanks kak ngah nadzirah atas ingatan... rindu kamu!!!

Form 1-3 sy bersekolah di sekolah harian biasa je di SMK Agama (P) pehtuh pas form 3 sy masuk form 4 di SMK Agama Baling Kedah... di situlah bermulanya episod sy mengenali erti hidup berdikari tanpa mak abah disisi... seawal usia 16thn... kalu diimbas kembali mmg manis kenangan itu dgn kawan2 kt sana... oh sgt rindu~! lbh krg 1bulan gak sy amik masa nk sesuaikan diri dgn keadaan hidup di hostel... haha! ada yg lawak, ada yg sdeh ada yg gembira... byk la yg happy~! yg plg xbleh lupa adalah sy pnh sorok muka dlm locker sbb nk nanges... wakakakaka =)) sbb rindu family... haru - biru sungguhla homesick waktu tuh... Perlis dgn Baling xdak la jauh mana tp baling salah sebuah daerah kt Kedah yg agak jauhla dari perlis... lbh krg 3jam gak nk smpai sana... 

Dgn culture shock lg...hehe ;) yela sblm ni skola perempuan sume bila da cmpo cam tuh rasa kekok n pelik la ada lelaki kt skola n dlm kelas... rasa mcm ntah apa2 je... kalu jalan kt mana2 terserempak dgn kelompok lelaki ramai2 mesti lari cari jalan len... budak2 kan??? tp kenangan kt hostel plg best! bgn awal sbb nk berebut mandi, nk g solat (wajib solat berjemaah di surau setiap waktu solat), g DM (Dewan Makan), waktu riadhah, kelas prep (kelas preparation tp kkdg menyembang ja bkn p study!haha!) oh rindunya! form 4 masih lg janggal nk sesuaikan diri, form 5 da mula naek lemak! haha! pandai dah nk langgar2 peraturan skola bagai... yela budak da besar, plg senior la katakan... kalu nk cerita kt sini mmg tak tercerita tp serius sgt rindu skrg...

Member2 yg plg rapat, sama2 kt dorm dari dorm P (dorm rabeah / rabiatul adawiyah) masa form 4 dan dorm D (Dorm Saodah) member yg plg rapat sbb masih stay bersama2 selama 2thn yakni Hazwani Halim (wani), Nadzirah (angah nadzirah), muna, zatul etc... ni yg plg rapat la... 1kepala n slalu share cerita sama2... dorm D ni lbh hingaq sbb sume budak form 5... n dorm P masa form 4 tuh best gak sbb join dgn adik2 n kakak2... seronok dpt kenal n rapat dgn sume org... smpai skrg still kontek2 n thanks to fesbuk! hehe :D sbb mengeratkan lg hubungan kami~! keakraban kami ni bkn setakat kt skola je, pas kami masuk universiti kami still jmpa2 lg... mcm wani kt Uitm Arau so sy kan org Perlis so slalu kalu sy cuti sem dari UTP sy akn g jmpa wani kt uitam arau... pehtu kami sama2 p UUM Sintok Kedah sbb nk jmpa angah nadzirah study kt situ... seronok kan?ya allah rindu sgt~! masing2 da kawen n beranak pinak... kih3

Sekitar kawasan SMKAB... masih sama seperti dulu

Locker yg jadi tempat sy melepaskan perasaan homesick.. hehehehehe :D masih sama cam dulu gak bentuk locker... amik dari blog sapa ntah!

Dewan Besar SMKAB


Terima kasih ALLAH SWT atas ukhuwah ini...

 

2 sweet persons:

MammaSun said...

hoh...apa maksud locker tmpt lepas rasa homesick?? ampa masuk dok teriak dalam locker ka?

Faizah^Ramli said...

@MammaSun

Hahahaha...kami pura2 mengemas locker padahal kami dok sua mkn kt dlm locker smbil teriak! haru sungguh..ekeke

Post a Comment

Terima kasih tuan-tuan dan puan-puan serta cik2 :D