20.1.13

Innocent husband...

Bismillah wal hamdulillah... 

Malam ni nk cerita pasai my lovely husband... kkdg rasa mcm sgt jahat merajuk2 dgn dia tp sbnrnya dia sgt susah nk mengerti kenapa sy perlu merajuk dgn dia... huhu... susah jgk kan sbb org yg tersyg xfhm apa yg sbrnya yg kita rajukkan?hehe :P kkdg da bg hint baek punya tp dia totally tak phm jgk huwaaa rasa cam nk nanges geram! :( tp sy harus terima hakikat suami sy mmg sgt innocent... last2 sy rasa si dia sgt comel sbb berperangai innocent mcm tuh... n membuatkan sy xjadi merajuk atau rajukkan sy tuh diakhiri dgn gelak ketawa kuat xtau punca... en.abg pun akhirnya garu kepala... kah =)) ntah2 dia fikir "biaq btoi bini aku nehs...td merajuk xtau punca skrg tiba2 da ketawa terbahak2 pulak..." kohhkoffff... nasibla labu... 

Dia mmg da dilahirkan mcm tuh... xjalan dgn bahasa kiasan... kena straight to the point... sib bek kenangan dolu2 en.abg yg memulakan langkah.. kalu sy?mahunya smpai sudah en.abg xphm kot... hehe :P tp org ckp org jenis straight to the point ni lg senang... itu istimewanya si dia... da hmpir 4thn kawen baru skrg sy mcm baru tau yg en.abg ni jenis innocent orgnya... slama ni rajukkan sy sbnrnya sia2... wahahahaha :D last2 dia akn tnya "eh kenapa ni yang?" adoila... hahah yg si isteri lak byk sungguh bhs kiasan.... haru! :D

Arituh sy merajuk dgn dia sbb boleh dikatakan setiap hari dia blk da mlm... sy n anak2 otak da tepu xkuar2 umah nk dkt seminggu... aisya lagi la ngamuk2 nk kuar jalan2... p kedai pun jadilah... p playground lg la berkurun da xjejal dak kecik tuh... kesian sgt... umur2 cam tuhla nk maen lasak2 kans?bkn terperuk je kt umah... salah satu sbb budak cranky adalah dia kerna dia kurang aktiviti... asik ngadap laptop je naek tepu jgk kepala budak tuh... ok berbalek cerita en.abg, sy tunggu en.abg tnya nk kuar ke tak?jom kuar jalan2?mmg hari2 dok tunggu dia ckp cam tuh... dia blk je, pas mandi, solat n mkn sume dia akn kembali ngadap pc... ngadap pc n ngadap keje eBay dia... sy cam sgt bengang! sy ckp kt dia sy nk kuar... dia boleh buat derk je... waduhh panas da hati guwe ni haa... aisya smpai tertdoq depan tv nk ajak ummi n ayah kuar... boring kot... en.abg lak leh panaskan lagi hati guwe smbil ckp "esok abg miting smpai kul 11mlm... " arghhhh... dahtuh xreti2 nk bawak anak bini yg da seminggu xkuar ni g memana??last2 da nk tdo dia tgk sy dok nanges kegeraman seorg2 dia pun tnya "awat syg ni?ada apa yg xkena ka?" errrrrrrrrrrrrrr... dari td sy bg hint nk soh dia ajak kuar... huwaaa sbnrnya dia xphm selagi sy xbukak mulut direct ckp "OK Jom kuar skrg!" dia bajet sy nk kuar g kedai seorg2 n xnak dia ikut... kohhkoff... duhai husbandku yg ku cintai.. sgt innocent kamu... itulah keistimewaan mu dimataku... hehe :"> ilebiu lah!

Saya rasa aisya copy paste muka en.abg masa kecik :)
Handsome as always...


 

7 sweet persons:

MissRhana said...

ehehe..comelnye :)

Faizah^Ramli said...

@MissRhana

Hahaha :P

Khadeejah Hasmad said...

Hahaha. Org laki memang camtu kot. Hubby saye pun same la. Kalau merajuk tu mmg tak romantik. Kena btau sebab apa kite merajuk, kalau x btau, mmg dia x tahu atau tak prasan kot yg kite tgh merajuk. Wahahahaha

♥ ROS ♥ said...

Eh samalah kak.. Kita merajuk, last2 kita pujuk diri sendiri..hahha...
Asben ros xreti nak pujuk...
**dah mcm ustaz lak tgk asben kak...opsss....

Faizah^Ramli said...

@Khadeejah Hasmad

Yaka deeja?tp seronok lak tgk org yg hsben pandai pujuk kalu merajuk...bg bunga bagai...kih3...

Faizah^Ramli said...

@♥ ROS ♥

Oooo rupanya akak xkeseorangan...ramai lg hsband yg jenis...hehe ^_^ part ustaz tuh mmg ramai yg ckp...siap ada yg perli ckp "al-kuliyyah penah jmput jadi moderator x?" haha!

Fakhrati Aziz said...

faizah...sama mcm suami sya.hahaha...waktu mula2 kawin sya selalu merajuk.kes???samala,keja smpai 2,3 pgi.tp dia blh x tau sya merajuk.last2,sya msg dia yg dok tdoq..."sye merajuk k"...haha...now,after 3years...dh mls nk merajuk sudaaa...:p

Post a Comment

Terima kasih tuan-tuan dan puan-puan serta cik2 :D