14.11.12

My own testimonial...

Bismillah wal hamdulillah...

Baru2 nehs sy mengalami masalah sakit2 sendi kembali... masa zaman belajar dulu sy pernah di'diagnose sbg pesakit athritis... tp ntah mcm mana sejak pas belajar n kawen penyakit tuh seolah2 da hilang... huhuhu... xsure pulak... da xsakit sendi... pastu baru2 nehs mai blk rasa sakit tuh mebi sy byk buat keje2 berat contohnya angkut 2org kanak2 nehs mmg xelok ye perempuan angkat menda berat... tp kkdg terpaksa... mmg buat keja umah non-stop... mkn pun non-stop gak... hehe :D

Malamnya badan mula rasa sakit2 terutamanya pada lengan n kaki... overweight tuh mungkin jgk tp mungkin sendi2 sy lemah jgk kerna byk sgt buat kerja disiang hari... sy ingat nk amik Joint Health Tablets Shaklee tp masih blom ada bajet nti bisnes da sukses sket bleh la invest byk2 utk kesihatan... mmg niat di hati nk setia je pada Shaklee... so sy mkn je la Omega Guard yg da ada tuh kan... tambah Ostematrix, Vita-lea, b-complex, alfalfa, zinc, ESP utk kesihatan harian sy... bila da add on dgn Omega Guard tuh alhamdulillah sendi2 sy da makin ok... da kurang da rasa sakit2 sendi... alhamdulillah... 

Fungsi Omega Guard

Omega 3 adalah asid lemak yang penting (EFA), dan tidak boleh diperbuat oleh badan kita . Kebanyakan orang tak mendapat cukup omega-3, dan orang yang dalam darahnya ada mengandungi trigliserida yang tinggi perlu lebih banyak omega-3. Asid lemak Omega-3 boleh didapati dalam minyak ikan dan tumbuhan tertentu. Minyak ikan mengandungi kedua-dua DHA dan EPA, manakala walnut, flaxseed, dan minyak zaitun mengandungi ALA. ALA ni akan diuraikan kepada EPA dan DHA, jadi ia bergantung pada tubuh juga… kalau enzim dalam badan tak berapa bagus, tak banyak lah ALA yang diuraikan. Haa… jangan taktau dalam Omega Guard Shaklee ada semua tu.. DHA, EPA, ALA…

Omega Guard Shaklee melindungi jantung anda kerana ia membekalkan asid lemak omega 3 berpotensi ultratulen dengan spektrum penuh bergred farmaseutikal

Omega Guard Shaklee mampu mengurangkan risiko penyakit jantung. Satu penyelidikan yang menyokong fakta tersebut tetapi bukan muktamad menunjukkan pengambilan asid asid lemak omega-3 seperti EPA dan DHA boleh mengurangkan risiko penyakit jantung koronari. Satu hidangan Omega Guard dapat membekalkan 905 mg asid asid lemak omega-3 EPA dan DHA.
 
Omega Guard Shaklee adalah supplemen minyak ikan yang dihasilkan melalui suatu proses penyulingan proprietari 3 molekul yang memekatkan asid lemak omega-3 yang bermanfaat dan semula jadi sementara menyingkirkan bahan-bahan berbahaya seperti merkuri dan plumbum yang terdapat di dalam kebanyakkan jenis ikan.
 
Siapa yg perlukan?
 
-> Individu yang ingin memelihara kesihatan jantung dari awal
-> Pesakit jantung - memperbaiki kesihatan kardiovaskular di samping membantu memelihara tekanan darah dan paras trigliserida yang normal.
-> Pesakit gout -  mengurangkan inflamation dan keradangan di sendi
-> Kanak-kanak setahun ke atas -  perkembangan dan fungsi otak
-> Pelajar - lebih fokus dan perkembangan dan fungsi otak
 
Kebaikkan minyak ikan:
 
-menggalakkan pertumbuhan mental untuk dewasa dan kanak-kanak
-mengurangkan paras kolestrol dan tekanan darah
-mengurangkan risiko kanser payudara, prostat dan usus
-mengurangkan radang sendi
 

So bg mereka yg sedang sakit2 badan n sendi boleh la cuba... insya allah dgn izin tuhan yg menciptakan dan menyembuhkan setiap penyakit kesihatan anda akan makin stabil :)


Disclaimer:- These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease

ID Shaklee: 846059
Email: nurfaizah.ramli84@gmail.com
Phone: 019-5588082/019-5917117
YM: syauqatul_wardah_nur_faizah
 

2 sweet persons:

Khadeejah Hasmad said...

Akak, nak pinjam testimoni akak boleh? *segan tapi tanya juge :">* tapi kalau takleh takpa :)

Faizah^Ramli said...

@Khadeejah Hasmad

Sharing is caring kan...akak share kt sini utk dikongsi dgn semua org... :)

Post a Comment

Terima kasih tuan-tuan dan puan-puan serta cik2 :D