6.9.12

Sapa yg silap?sapa yg betul?

Bismillah wal hamdulillah...

Tadi terview gmbo newborn kt fesbuk n baby tuh pakai bedung baby moden... tiba2 sy teringat ada 2kisah kt klinik kesihatan masa dok cek jaundice amira masa dlm pantang dulu... sy ada 1helai bedung moden brand baby kiko kalu xslp yg sy bli since aisya dulu... sng pakai bedung moden tuh... bentuk bedung tuh mcm ni sebijik

Bedung moden


Bila nurse amik amira utk amik darah dia ckp sy pakaikan bedung tuh silap...sy mcm what?sy pakaikan bedung tuh since aisya lg n xpnh lak org komplen kata salah pakai...sy mcm blur kejap yela dok tensen pasai jaundice amira lg... dia ckp sy pakai bedung terbalek smbil gelak2... ikotkan hati ada kot yg nk kena sound... aku silap ka kau yg silap... sy n en.abg berpandangan tp malas nk bertekak pasai menda2 remeh cam tuh... dia ckp menda cover kt badan tuh suppose letak kt kepala... sy pun mcm what??? mcm xlogik... biaq btoi nurse nehs...2org nurse komplen menda yg sama... 

Bedung sy beli kt pasaraya sebijik mcm gmbo kt atas brand baby kiko... tgk pun tau kt bawah tuh bahagian badan sbb panjang n mmg bentuk mcm badan baby... takkan menda poket tuh letak kt kepala?heran daku!

Sapa yg salah nehs?sapa lak yg betol?? any opinionsss?? sy gugel byk je ajar cara pakai mcm kami pakaikan... depa ni pasaipa??

Sebijik bengkung moden tuh sy beli cenggini... masa aisya xdak org komplen tiba2 mai time amira nurse ckp kami pakaika silap...hohoho


 

6 sweet persons:

Ummu Faqih said...

haha. kak faizah, sy rasa nurse tu konpius kot dgn blanket. sbb syy ada blanket yg ada poket kecik dan tu utk tutup kepala. mungkin ada org guna blanket tu utk bedung, so poket tu dia tutup sekali kepala baby...agaknyala..hehe. cuba akak google blanket..camtula rupanya..haha

-jasa-

♥ ROS ♥ said...

Nurse tu xtau kata bedung kot.. Mgkin diorg ingt baby hoop blanket..hihihi

♥naematulsaadahismail♥ said...

nurse tu silaaapppp..dia tadak la tu..hahaha
masa tisya pun naem beli 2lai.satu siap ada wrap tu.mmg yg karung tu la letak kaki kan.
baby kiko pun ada.pastu kiri kanan tu lipat ke badan la kan.mcm ikat tgn dia.hee

F a i z a h ' s said...

@Ummu Faqih

Jasa, itu receiving blanket ke apa kan yg poket kt kepala tuh kecik je bentuk tiga segi...ni besau mcm tuh dia leh ckp kita lak silap...huhuhu

F a i z a h ' s said...

@♥ ROS ♥

Haah tuhla ros...tp gaya nurse tuh gelakkan kita mcm kita lak xreti...nk kena p bgtau len neh...hehe

F a i z a h ' s said...

@♥naematulsaadahismail♥

Haah btoi... senang sgt pakai bedung moden tuh...toknek n maktok depa2 ni pun suka pakaikan bedung ni kalu p mana2 atau time mlm sbb bedung ni tebai sket...geram pulak rasa dgn nurse tuh...gaya gelak tuh mcm kita xreti apa2...kena p habaq len kt depa...haha! tiba2...

Post a Comment

Terima kasih tuan-tuan dan puan-puan serta cik2 :D