25.9.12

Hits Pengalaman Bersalin Anak ke2...

Bismillah wal hamdulillah...

Baca blog Naem td mengenai pengalaman beliau melahirkan anak ke2 baby Thaqif... alhamdulillah pengalaman yg positif yg bleh dishare dgn ibu2 yg bakal menanti saat2 melahirkan... sbnrnya ada yg bgtau sy ibu yg tgh pregnant adalah dilarang utk bertnya ttg pengalaman melahirkan dgn org laen... sy pun xsure knp... sy pnh mntak share pengalaman bersalin dgn seorg mommy kt fb sudahnya ada yg tego xelok tnya pengalaman melahirkan dari org... pantang org tua katanya... huhuhu... apa pendapat kalian? sy just nk positifkan diri jerp bkn nk menakutkan diri sndiri... nk prepare in case pengalaman org tuh leh membantu kita dlm proses melahirkan nti... pendapat peribadi sy rasa xsalah... ada lg buku kumpul pengalaman2 bersalin yg pelbagai cara, czer, svd, homebirth... ok pe... sharing is caring kans... mebi hat xelok tuh kita jadikan sumthing yg bleh memberikan kita idea "what to do" jika kita berada dlm situasi itu suatu hari nanti... "KELAHIRAN MERUPAKAN SESUATU YG POSITIF... YANG BAIK..." :)

Buku cerita pasai pengalama2 beranak... sharing is caring kan? so why not??? huhu

Study buku ni xhabes tp infos dlm buku nehs inspiring me a lot!

Baca pengalaman naem tadi mmg menyentuh perasaan... happy dan bersyukur utk naem dipermudahkan sgalanya... n terharu jgk pengalaman sy inspiring her... tp xtara mana sgtla pengalaman kfae nk dibandingkan ibu2 yg homebirth... itu mmg kfae tabik spring dgn ilmu yg depa ada, keberanian n yg plg penting keyakinan dgn kuasa allah swt n yakin dgn badan yg telah allah swt jadikan sempurna utk melakukan 'kerja beranak' nehs... (mungkin next baby plan for homebirth... insya allah...) tp apa2 pun kita perlu well-prepared... kalu ada peluang p kelas at least kita dpt sesuatu yg memberi inspirasi n keyakinan melalui detik2 melahirkan... pesanan ini khas ibu2 yg mungkin pernah melalui saat kelahiran yg 'negatif' seperti saya pendek kata NGERI! anda mesti positifkan jgk diri anda demi insan yg anda sayang yg sdg berada dlm rahim anda skrg... sambutlah anugerah allah swt itu dgn kesyukuran dan kegembiraan... bkn tangisan dan 'stress' (mcm sy bersalinkan aisya dulu stress sbb kena czer) enjoy ur beautiful moments... 

Tadi sy view blk pengalaman melahirkan amira... subhanallah baru pasan... hits utk entri Pengalaman Bersalin Anak ke2 adalah mencecah 371hits... sbg blog yg xfemes jumlah hits itu bg sy terlalu byk... terima kasih kpd yg sudi membaca... yg baek dijadikan teladan n yg buruk dijadikan sempadan... smoga bermanfaat utk semua... :)

Print screen hits entri beranak


 

6 sweet persons:

MissRhana said...

mcm2 pengalaman bersalin 2nd baby kan..semoga Allah permudahkan saya juga =)

Hanani said...

rasanya tak salah ambil tau pengalaman bersalin orang lain...anyway, cantikla layout terbaru blog faizah

F a i z a h ' s said...

@MissRhana

Insya allah...bykkan berdoa n positif sntiasa...

F a i z a h ' s said...

@Hanani

Tuhla...xtaula knp dia ckp pantang org tua tnya pengalaman bersalin...huhuh...anyway thanks nani :)

♥ ROS ♥ said...

Insyaallah xde apa kot... Mgkin org tua xnak kita takut :) sonoknyer homebirth atau carbirth... Wah memandai tmbh carbirth.. Ekekek :) ros byk pngalamn bersalin amira dh dekat 30kali ade... Hihihi

F a i z a h ' s said...

@♥ ROS ♥ Knp baca smpai nk dkt 30kali?hehehehehe...lawak la ros nehs...tuhla org tua2 isau mungkin terlebih takot...logik jgk tuh

Post a Comment

Terima kasih tuan-tuan dan puan-puan serta cik2 :D