11.5.12

Nanti ummi beli na...

Bismillah wal hamdulillah...  

Aisya da tdoq kul 7pm td... harini dia xtdo siang langsung n super lasak as usual otw nk jadi kakak nehs... smpai sengal2 kot pinggang ummi... sib bek stay kt umah maktok n tokwan masa ayah p keja...kalu tak ada kot yg pengsan kt situ... ummi pun da makin hilang sabar sbb dok sakit2 badan n sakit braxton hicks tuh yg menjadi2... ksian aisya... da kurang sket perhatian tp since da bercuti awal nehs smpat la bermanja2 dgn dia dulu sblm jadi kakak... maafkan ummi, kkdg naek gak tgn ni sbb geram... huhu... kenala cubitan manja n tamparan sayang dari ummi ye... pastu trus aisya peluk ummi kuat2... mebi tanda minta maaf... tiba2 teringat video org dera anak tuh... ish mcm mana ek agaknya perasaan dia masa tuh... mmg kkdg kita leh hilang sabar dgn karenah anak2 yg baru nk membesar n mengenal dunia ini especially time xsihat n kurang kudrat tp naluri keibuan n kasih pada anak tuh mengatasi segalanya... nak kata xda agama binatang pun tahu sayangkan anak... mungkin btul perempuan tuh dlm keadaan xsedar atau kurang kewarasan... setiap kali termarah aisya, tercubit atau tertampar dia mmg rasa sdeh n nyesal... peluk n kiss dia byk2... betapa ummi sayangkan aisya tiada tolok bandingannya... cuma ummi manusia biasa, kesabaran ada hadnya... ummi akn cuba belajar bersabar lagi... 

Ok da melalut... sbnrnya nk cerita ttg budak2 zaman IT n serba canggeh skrg nehs... xpnh pun ajar aisya pakai tab ke, phone touch skrin sgala... kami suami isteri pun hset cikai je... mana ada touch skrin bagai... handset cap ayam yg 3-4thn lepas kot... hehe :D segan nk mengaku... selagi boleh guna... setakat ada camera 2Mpx jerk... xdak application apa pun... org dok cerita sgala application ai ni nganga je la... mmg ketinggalan zaman 3-4thn lepas... haha! xdak guna application apa pun setakat call, jwb call, antar msg je... sib bek leh MMS and ada 3G... tuh pun kira da ok sgt da... hik3... pastu aisya asik nk p umah tokwan n maktok dia sbb nak men Samsung Galaxy Note maklang pnya tuh pun kalu maklang dia cuti besala cik doctor ni jadual pun memeningkan... org cuti dia xcuti...org keja dia lak cuti... skrg ni mak njang aisya blk bercuti semester... hset berganda canggeh la dari ummi n ayah... sony erricsson Xperia... sudahnya smpai je umah tokwan n maktok aisya hilang maksu bilik maklang atau maknjang tgk video sgala... senang la dia nk tekan2 touch skrin tuh tgk video la apa... kalu kt umah kan netbook buruk ni jerk tgk video upin dia tuhpun aisya susah nk pilih video nk tgk sbb mana ada touch skrin... huk3.... ari2 aisya dok tnya nk p umah tokwan... sdehla ummi gini scha... nti ummi kumpul duit skit2 ummi bli la utk scha... skrg mana ada duit lg... tp tgk aisya cpt blaja btul kalu pakai tab cenggitu kans compare to netbook atau notebook... leh dibincangkan dgn ayah utk tujuan education aisya... huhu

Hset maknjang aisya
Hset maklang aisya...
Ni je pun hset ummi... hoho
Old skul daaa hset ummi...


 

2 sweet persons:

nik rosmawati said...

hp nik pun tak cangih.guna utk call and sms jea

F a i z a h ' s said...

@nik rosmawati

Budak2 skrg da pandai bab2 gajet ni ha...huhuhuh

Post a Comment

Terima kasih tuan-tuan dan puan-puan serta cik2 :D