14.3.12

Sekadar luahan rasa... (tiru entri Ena)

Bismillah wal hamdulillah...

Terbaca entri ena pasai luahan rasa... bg sy honestly, xkisahla org nk cerita apa kt blog dia... bkn sbb itu blog dia, tp rasanya itu hak dia kot... blog ni secara generalnya org berkongsi sgala mcm bentuk cerita... dari entri kosong kpd yg informative... terpulang pd kita utk menilainya... nk amik yg mana patut utk dijadikan iktibar n yg buruk dijadikan sempadan... just it :) kebykkan org cpt sgt menilai org berdasarkan apa yg dicoretkan... sbnrnya kita sepatutnya tidak cpt membuat penilaian sbb kita pun xkenal org itu secara peribadi pun... so amiklah jalan slmt dgn berbaek sangka dan berfikiran positif... asik negatif2 ja yg difikir nti cpt dpt penyakit ye... hehe :D 

Ok berbalek pada luahan hati sy... sy rasa sgt penat... syukurlah sy amik jalan terbaek utk extend dulu study kalu tak mmg meroyan jgkla nk struggle dgn hari2 yg penat begini... kkdg sy rasa enuf kot... enuflah penat hari2 cenggini... tak baek la pulak kans? bak kata kebykkan org kalu sy meluahkan perasaan sket ada je mulut2 ckp sy ni merungut bagai... cpt je buat penilaian... jauh disudut hati adakah sy btul2 merungut? kalu xbtul fitnah tau! dosa je dpt... :) kkdg luahan yg sy buat kt status fb atau fesbuk tuh bknlah 100% dr hati puns... kkdg just nk release sumthing yg sdg menyerabuti fikiran... pas tulis tuh sy kkdg terlupa trus... jadi cam xdak apa2 yg berlaku... kalu sy merungut dah tentu2 sy xrasa cam tuh... tuhla kan... kesan negatifnya alam cyber nehs... org xtau apa yg sbnrnya... pastu buat andaian sndiri... last2 tersalah... tp nk ckp pun xguna... biarkan je... mg org tuh cpt2 tersedar dari buruk sangkanya... xkenal n xtau real situations better amik jalan slmt dgn berbaek sangka... 

Boleh x sy nk ckp sy penat sgt ulang alik kangar-alor star =120km pergi blk dlm keadaan sarat cenggini? terpulangla nk fikir apa... tp sy xkuat utk trus begini... sy cuba dan terus cuba... urghh... sampai bila? mg allah swt trus memberikan sy kekuatan... badan da start sakit2, blk umah kna masak bagai, uruskan anak, basuh baju, iron baju... kkdg sy skip jgk... tp sudahnya esok keje jadi double... en.abg tlg sama... tp apala sgt dia bleh buat... xsanggup jgk kkdg sy tgk dia tunggang terbalek iron baju sndiri... xsanggup jgk tgk dia slalu mkn makanan beli kt kedai... walaupun kkdg terpaksa relakan... masak la jgk walaupun hnya sekadar nasik goreng atau goreng ayam je... tgk en.abg mkn dgn lahapnya rasa lega... begitulah kan... kenala berkorban n saling bertolak ansur... ouh... terseksanya jiwa ragaku... tgk aisya tak terlaya jgk guwe... mcm2 karenah je kkdg... tp tulang kaki ummi yg cramp2 nehs membatasi pergerakkan ummi... nk berdokong pun da xleh... nti cramp perot... sungguh terbatas... sy lakukan jgk apa yg termampu...

   

2 sweet persons:

Qider said...

ermm..ok ape merungut kat blog,at least yg concern pasal kita alert..

fie kalau nak diikutkan,mmg penuhla blog dgn rungutan haha..org tak pernah paham bila kita mention 'aku penat gila kot',sbb diorang tu bkn kita dan tak duduk di keadaan kita..

lekla..yg baik jadikan teladan,yg hampeh tu,sapu ke longkang je..

F a i z a h ' s said...

@Qider

Yes agreed 200% :) org mmg xakn phm bila xberada dlm situasi kita... tp kkdg kami berbaek sangka je mebi sbb kawan2 nak kita jadi kuat n tabah... tp kkdg mmg xleh nk bertolak ansur yg jenis ckp problem depa lg truk dr problem kita... ada aku kesah kans? haha :D

Post a Comment

Terima kasih tuan-tuan dan puan-puan serta cik2 :D