13.3.12

Aisya and hobby (1year 10months)

Bismillah wal hamdulillah... 

Lama ummi xupdate pasai aisya... gmbo pun xmenyempat nk snap... aisya da genab 1thn 10bln 8mac lepas... kiranya da 22bln umo puteri sulung ayah n ummi... lg 2bln umo aisya nk masuk 2thn... time tuh insya allah aisya da ada 1org adik... aisya da jd kaklong aisya... genab usia aisya 2thn... cam planning la pulak... besday anak pertama n kedua jatuh pd bln yg sama :) kebetulan je ye... rezeki... nti leh celebrate sama2...sama la kita kan kak nad?? :D kak nad lagila... dgn ummi skali besday sama bln... hehe :) lagi senang!

Bila da nk dkt 2thn nehs, dpt tgk byk perubahan dlm diri aisya... mulut tuh pot pet pot pet smpai tak terlayan... byk da vocab yg dia dpt... alhamdulillah... cpt je ikut org ckp... n salah 1 hobi yg ummi n ayah suka pd aisya besides suka tgk video upin ipin n alif ba ta tuh, adalah sgt suka pada buku! MIL pun pasan menda tuh... sgt obvious skrg... sblm tdo mintak nk baca buku, bgn tdo trus word yg kuar kt mulut dia... "Ummi... buku...." erk! terkesima jap... mmg asik nk membelek buku... bkn membaca sbb mana reti baca lg... tp aisya sgt suka membelek buku smbil bertnya2 gmba kt dalam buku tuh... " Ni apa ni?" huhu... kalu kita wat derk je mula panggil2 "Ummi2... ni apa ni??" smbil tunjuk2 gmba kt dlm buku tuh... so skrg p mana2 kena bawak skali 2-3buah buku dia... da kurang berminat dgn mainan2... sy pnh bli kabinet dapo kanak2 tuh kans, sket pun dia xminat okeh! dia prefer buku lg... -___-" MIL slalu pesan, nk bli apa2 kt aisya tuh bli buku jerk sbb dia suka buku... huhuhuh... MIL pun tau pasai hobi aisya... 

Weekend hari tuh, byk sgt keduri kendara... sepupu aisya yakni anak abg en.abg pun blk... dia sibuk aisya men tp aisya menjadi2 sungguh hobi dia... asik nk membaca jerk... habes dia tnya maklong n paklong dia sume menda yg ada kt dlm buku... haha! tergelak haku tgk... sib bek maklang n paklang aisya cikgu so mmg sonok la melayan aisya yg tanya itu ini... aisya pun ralik la dgn buku dia tuh... nti ummi bli lagi buku utk aisya okeh... xtaula ikut perangai sapa... agaknya perangai en.abg kot... en.abg mmg suka beli buku n baca buku... mmg kontra dgn ummi.... hehehe :P pemalas sket bab2 nk membaca nehs... buku mmg ada bli part nk membaca tuh amik masa sket... hehe

Sblm ke tmpt kenduri...buku kt tgn tak dilepaskan... pacifier tuh sama...hehe
Cam org nk amik exam...hehe
Muka ngantok kul 10.30mlm tp masih blom mau tdoq...asik nk tgk video ABC pulak...



  

4 sweet persons:

wardah @ fie shah said...

masyaAllah kenapa comel sgt awak ni Aisya. Masuk calon menantu pilihan Acik nak?

F a i z a h ' s said...

@wardah @ fie shah

Comel apanye acik fie?? hehehe :P muka serabai sikat rambut pun xnak... hik3 :D jenuh kejar nk sikat rambut...aduhai anak dara seorg nehs...

NaD said...

pandainya aisya.. umar kecik2 dulu suka la buku. dah besar ni asyik nak tengok youtube je.

kak nad bukan je share birthday sama bulan ngn anak2, anniversary pun buan mei jugak. senang celebrate sekali arung sume. hehe.

F a i z a h ' s said...

@NaD

Aisya pun suka jgk youtube...tp kalu diberi pilihan dia lg suka buku...celik mata je tnya mana buku dia... sy pun kkdg pelik...hehe... bleh pulak pelik kans? :D mmg dia ikut minat ayah dia agaknya ^_^ v

Post a Comment

Terima kasih tuan-tuan dan puan-puan serta cik2 :D