22.3.12

Diculik dan menculik...

Bismillah wal hamdulillah...

Lepas je kes adik Dirang yg ditemui dlm keadaan tragis slps diculik, skali lg Malaysia digemparkan dgn kisah seorg remaja berumo 15thn yg diculik di Kuantan... adik Nurul Fatihah... mmg masa dpt tahu berita tuh jd hangin 1badan... mcm2 perasaan berbaur... dan mendoakan smg adik Nurul Fatihah ditemui kembali dlm keadaan slmt... tiba2...

Malam td dgr berita, kes culik adik Nurul Fatihah dianggap selesai... what? SELESAI? apa kejadian sbnrnya... tiba2 budak tuh ngaku tidak diculik sblknya mengaku sengaja melarikan diri ke rumah boipren dia yg berumo 26thn... mmg mcm terkesima la bila da tau berita sbnr tuh... kiranya dia merancang utk menculik diri sndiri alasan menghadapi tekanan keluarga... budak2 skrg ni berani buat smpai mcm tuh kans? bleh buat main2 menda2 mcm ni...siap da jadi kes polis... masa zaman sy umo 15thn xpnh skali pun dgr kes2 pelik cam ni... adapun trus je lari ikut boipren... xdak nk reka2 cerita buat sume org 1mesia cam gempar... mak ayah da risau2... ksian mak dia siap nanges2 sume... si ayah pulak ditemu ramah oleh pihak hot.fm lagi... pnya singkat fikiran... sng je nk bebas n nak lari dari family dgn buat2 cerita mcm ni ye...

Umo muda cenonet da bercinta dgn org umo 26thn... dia ingat dgn umo 15thn lari ke umah pakwe umo 26thn tuh leh setel sume problems? budak2 skrg xfikir hati n perasaan mak ayah... 15thn tuh mak ayah besarkan, sekolahkan dia tp mcm ni balasan dia... xtaula kan apa bentuk tekanan yg family dia buat tuh tp sy percaya whatever pun mak ayah tuh buat insya allah sbb sayangkan anak... kalu sy pun anak baru 15thn da pandai sgala cinta2 nehs mak mana yg xsusah hati n risau? br 15thn, skola pun xabes lg... PMR pulak thn nehs... da buat perangai cam tuh... smg allah swt memberikan hidayah utk adik nehs... jgn amik jalan mudah utk lari dari masalah... mungkin la ayah n mak tuh byk mengongkong tp sy percaya sume tuh utk kebaekkan dia... dahla perempuan... sy dpt rasa hati mak dia... mesti susah hati yg amat... dgn bercintanya lg, dgn nk examnya lg, pastu menculikkan diri lg...

Skrg budak tuh tinggal kt umah perlindungan... ha dok la situ diam2... rasanya bleh ka nk cabut lari ikut boipren lg ka? ksian mak ayah susah hati fikir pasai awk tau... anak2 zaman skrg... xfikir masa dpn... susah payah mak ayah besarkan... bkn men beranak ja... mg kita semua dilindungi allah swt dari pkr2 yg tidak diingini ini... ameen

  

2 sweet persons:

sharEna said...

bdk2 skrg otak mmg cetek. iman semua dok mane ntah. pelik haku...geram nehh huhu...tau nyusahkan mak bapak aje...siku sekali baru tawu hahahha

F a i z a h ' s said...

@sharEna

Skrg ni budak2 bwh umo cam tuh mmg lbh berani dari kita... masa sy kena warded dulu, ada seorg budak masuk wad O&G heranla kans... lom lg kawen... kes apa pulak... rupanya dia kena heavy menstrual sbb mkn pil perancang... bila soal siasat, da berani wat se* dgn pakwe umo 20an...pastu takut peknen telan ubat... siap kena tambah darah sbb da kekurangan darah masa tuh... isk2...serabot tgk doctor dgn kes2 cam tuh...pastu mak bapak nk claim kes tuh sbg kes rogol lak... nk repot polis... mcm2...

Post a Comment

Terima kasih tuan-tuan dan puan-puan serta cik2 :D