1.2.12

Check up at 25weeks...

Bismillah wal hamdulillah...

Dah 1bln lbh jgk xpi check up kt PMC... sepatutnya appointment 26Jan2012... tp malas nk p ujung2 bln... so arini br tergerak hati utk pi... kalu kt klinik kesihatan depa xscan kan... so p kt private at least tau jgk keadaan baby kt dlm secara detail... So far sume ok... volume air ketuban ok, degupan jantung ok, berat baby pun ok, kedudukan baby n uri pun ok, anggota badan baby pun so far alhamdulillah sempurna, gender baby semakin jelas n sy yakin itulah yg sbnrnya... hehe :) dr.anuar buat scan 4D tadi... tp kecewa tak dpt tgk wajah adik aisya... sebijik cam aisya dulu, dia nyorok muka... aisya dulu nyorok muka kt pundi kencing ummi... ho ho ho... tp baby nehs tutup muka dgn tgn... mmg xdpt view wajah dia... just dpt capture tulang paha n rusuk dia ja...

Sy ada request nk buat pemeriksaan utk cek sama ada sy bleh gone tru kelahiran normal ataupun tidak... concern kes pelvic kecik... dr.anuar kata bleh... tp kna tunggu kandungan cecah 36weeks which is pertghan bln april... alhamdulillah...sy nk gone tru the procedures... baru puas ati den... sbb pihak klinik kesihatan kangar pun nk gone tru the same procedures jgk tp pada kandungan 32weeks... appointment dah set pada 2April2012 nti... sy akan bertemu pakar O&G Hospital Tuanku Fauziah Kangar, Perlis... ok, kita akn tgk pendapat 2org pakar dari kerajaan dan swasta ye :) Dr.anuar ckp, kalu tulang pelvic kecik cam sia2 nk try normal bahkan bleh membahayakan keadaan ibu n anak... sy rasa cam sedikit cuak di situ... berdoa agar itu bkn sbbnya sy xdpt melahirkan aisya secara normal suatu ketika dulu... mungkin sbb kedudukan kepala aisya kurang betul/elok...dah habuan sy mcm ni kan... sy sepatutnya redha... org len senang2 je leh bersalin normal kan... xpelah sy da lama redha... n sy bersedia if let say sy mmg xmampu utk melahirkan anak secara normal... itu sudah ditaqdirkan... tentu ada hikmahnya...

Ok, nk blk opis daa... jom tgk gmba scan baby ^_^

Paha yg montok...hehe :P




   

4 sweet persons:

nik rosmawati said...

bestnya.moga semuanya di permudahkan :)

F a i z a h ' s said...

@nik rosmawati

Thanx nik... doakan smg sy dpt bersalin normal kali ni ye... :)

_________________________
I added cool smileys to this message... if you don't see them go to: http://s.exps.me

Mrs Li - Faeeza Yusoff said...

InsyaAllah ble bsalin normal :-) dr.anuar ckp tu sm cam kes kwn kt opis ni yg sy cite kt akk dlu,pelvic die kecik n dr ckp xde gne nk caj 2kali kt die kalo die try jgk.ape2 pn akk nye xcnfirm lg.insyaAllah pelvic akk bsr.ehh mcm sy plk tuan bdn.haha.haa reveal skettt boy ka gurl?hik2

F a i z a h ' s said...

@Mrs Li - Faeeza Yusoff

Setakat ni akak hnya mampu berdoa yg akan leh rasa bersalin normal... merasa natural birth... doakan akak... tp kalu dah DIA taqdirkan akak xleh nk bersalin normal, akak redha... :) nk sdeh2 n stress2 pun xguna jgk kan :) doakan je la sgalanya dipermudahkan... mg akak n anak akak slmt n sihat sume... ^_^

Post a Comment

Terima kasih tuan-tuan dan puan-puan serta cik2 :D