17.10.11

Bebelan seorg diri...

Bismillah wal hamdulillah... 

Sy berazam, xmau jadi isteri yg kuat berleter atau kuat merajuk... huhu... nak2 tgh preggy gini... alhamdulillah so far i manage to control the emotional... tp kkdg mmg tipu la ckp xpnh ada rajuk or terasa hati dgn en.abg... ada mmg tetap ada! itula asam garam hidup suami isteri... tp sy cpt2 lupakan n anggap sume tuh xpnh berlaku... kalu sy terasa sgt pun sy suka tulis dlm blog rahsia... hehe :P pas tulis sy rasa lega pastu sy lupa... syukur la pregnant kali ni sy xbyk men perasaan sgt mcm pregnant kt aisya... ada jgk! tp xbyk n slalu... mebi sy tersgt bz n penat dgn life yg mmg hectic gile! 
Ada gak 2-3kali en.abg menyuarakan hasrat suruh sy berniaga... utk side income...sy memula ok lg... 2-3kali asik bercerita sy naek angin jgkla... tp skit je... hehe... geram la... en.abg bkn xtau keadaan sy cam ni... mmg tujuan dia nk soh sy resign sbnrnya... tp sblm bisnes menjadi menten haruslah xleh nk resign lg... mana dgn bisnes pulak, keja lg, anak kecik lg, kesihatan mcm hampeh ni lg pastu weekend dgn kelas lg... wahhh... mmg sy tak rasa sy mampu nk buat... da lbh dari SUPERMAK daa rasanya... sy ckp kt en.abg, abg xdak apa nk buat, keja pun dkt ni je... asik men game bek belaja nk buat bisnes... faizah ni da full da timetable... xleh nk focus! haha... pnya la laser... sib bek dia menerima dgn baek... kemarin en.abg p jmpa member dia yg tgh gila buat e-bay... member en.abg tuh engineer lulusan ireland tp sanggup je xkeja demi bisnes... bisnes dia pendapatan berlipat kali ganda lg dari keja mkn gaji... mmg best berbisnes ni kalu menjadi n kena strategi... Rasulullah SAW pun menggalakkan kita berniaga kan?

Hari ni sy mc lg... serius xlarat nk drive... perut rasa cucuk2 bila drive...ntahla sbb drive ka apa... xselesa sgt... rasa nk nek bas je... tp kena jalan jauh nk smpai ke kompleks TM itu... ya allah! dugaanMU Maha Hebat... en.abg ni pun xtnya pun kot nk belikan lunch utk sy... umah dkt je pun... sdeh btul la... skrg ni mmg terasa tp malas nk call atau sms... lapar...sib bek ada lg balance nasi sy kuar bli pg td... xselera sgt... wuwuwuuwuwuwwuwuuwuw... bermain perasaan lg la daku... its ok :) yg kena belaja kuat so baby pun akn turut jadi insan yg tabah! pasni smbung belajar ye...wat esemen... wee huuu...

  

3 sweet persons:

Rai said...

saya dah ada google talk..add lah nanti..

kesoma.rai << google ID

bila2 ada masa boleh sembang..

F a i z a h ' s said...

@Rai

Okeh sy add segera! mmg byk nk tnya Rai tp asik xsmpt...huhu

Rai said...

@F a i z a h ' s, saya kadang2 tak on google talk tu..biasa lah sibuk ngan anak2 dgn keja.. kalau saya tak on tinggal message ke kat mailbox okeh..

Post a Comment

Terima kasih tuan-tuan dan puan-puan serta cik2 :D