16.8.11

Merepek-rapik...

Bismillah wal hamdulillah...

Da kul 2pm... rehat 30minit je tp sama je la org2 kt sini...walaupun rehat 30minit depa tetap kuar 1jam gak kkdg..hehe :P sy pun arini je xkuaq sbb ujan kt luar...kalu tak harus mencuci mata kt bazar aidilfitri kt bawah nun... dah duduk sejuk2 ujan n ekon ni apa lg... smpt la berlayar sebentar... xsedar da 20minit terlelap kt meja nehs... pnyala ngantok 1-2hari nehs... sahla hormon haku ni xbtol pulak T__T dia mai mode ala2 org pregnant pun ada... haha! :D  mcm sy pregnant dulu la... ngantok tuh xpyh ckp walaupun tdoq mlm tuh cukup je... haih... usia da tua sama kot dgn mok3 mcm ni...haruslah penat n letih T__T sbb tuh kena diet sket faizah...

Terbaca blog Sharena Ibu Naurah mengenai kereta beliau... sonoknya da nk abes bayar! saya baru nk masuk 1thn... ada lg 8tahun beb... T___T tragisnya bila dikenangkan... my K** 8899 baru nk masuk usia 1thn 31Ogos2011 nehs... bgs btol sbb tarikh daftar K** 8899 adalah pada 31Ogos2011... huhu... lmbtnya lg nk selesai utang piutang nehs... kalu xbli keta, susah pulak kami anak beranak nk bergerak... ditmbh pulak keadaan sy yg keja jauh mcm nehs... lg la kan...alangkah indahnya kalu dari kangar-alor setar ni ada LRT... hehe :) sonang~! mcm skrg minyak 1minggu adalah sebyk RM100... bleh bayangkan tak? 1bulan?? ya3... hanya utk pengisian perot si kereta da mkn jumlah RM400 utk 1bln... 

Sbnrnya sy nk mengondem sket kereta keluaran P****N nehs... mebi kejadian nehs hnya berlaku utk servis center kt alor setar je kot... knp la kereta keluaran P****N mcm ham**s... grr... ada kan servis 3kali free tuh... sy mmg ada buat kt P****N pun... pastu masa servis 10,000 tuh diaorg ada skip 1menda apa ntah... sy xsure la pasal teknikal kereta ni... makanya tayar kereta guwe botak separuh... balancing kot... pastu sepatutnya kena rotate tayar tuh... biasalah kereta slalu jalan jauh... makanya skrg usia kereta baru 1thn da kena tukar keempat2 tayar... bahaya doh tayar botak plus bunyi bising xhengat tayar tuh... :( xselesa bwk kereta dlm keadaan mcm tuh... tp so far persona ini masih lg ok n xdakla major problems... ada member en.abg bgtau, dahla dia bli keta full-spec.. skali ada problem dgn cermin kereta... cermin longgar n jatuh pastu bwk p servis center alor setar... bleh pulak org tuh jwb "kereta tuh mmg mcm tuh..." lantas org tuh kecewa tros bwk keta dia ke servis center kt HQ terletak di shah alam kot... trus leh solve problems... tp still xpuas ati la... sepatutnya kereta full-spec mesti la cantek n sempurna kn? ermmm... cam tuhla gamaknye org ckp, anak sndiri di biar kelaparan tp kera dihutan disusukan... eh ke terbalek?

Nak puas ati kena la bli keta import jgk.. rasanya la... mcm Honda ka, baru la leh tarik napas lega... tp oleh kerana ketidak mampuan taraf hidup just amik je apa yg ada maka kenala redha... kkdg bila kita dok buat installment tiap2 bln kt bank, dgn bunga2 cinta sbyk 4.0% bg kereta local tp servis n kualiti yg kurang memuaskan hati, rasa sedih n kecewa jgk... haku bayar je tiap2 bln tp mcm ni je kereta yg dpt... xpela, mg allah swt memberikan balasan yg setimpal... 

Ni dia kuda yg ku tunggang hari2 dtg keja... kesian kamu...

Skirting kt bawah tuh da calar kedua belah...ntah time bila tuan dia p sondol smpai calar...sayang sgt... nanges2 guwe T__T




2 sweet persons:

wardah @ fie shah said...

erk hubby kita pun tak gemar kereta keluar P****n itu. Dia gemar P lagi satu tu. Haha

F a i z a h ' s said...

@wardah @ fie shah

Hehhehehhehe :P tapi keluaran P*****A tuh space kecik da... huhu...brg2 budak da penuh kete...boot kecik :D

Post a Comment

Terima kasih tuan-tuan dan puan-puan serta cik2 :D