8.8.11

Bila nak dayet...

Bismillah wal hamdulillah...

2hari ni sgtla xefektif...plus stress dgn keja... penatnya len mcm bila kita stress...  len keadaannya bila kita happy xdak menda nk kena fikir sgt walaupun byk keja badan rasa bertenaga kn?? ^_^ makanya kesannya adalah sy mls fikir byk pasai mkn...men mkn je apa yg ada n tersedia... sbb tuh org ckp stress ni bleh membuatkan org gemok! besides hormon yg terganggu, byk menda lg akan timbul if kita stress... cam sy la... suka mkn time stress! boleyyyy??? so sgtlah memberi kesan buruk kepada apa yg tlh sy usahakan 12hari lepas... geram je!

2hari ni every time sahur n berbuka kena mkn nasik... *ketuk kepala kuat2* tp skit la...1/2 - 1 senduk... tp nasik? huwaaa... dahla en.abg asik komplen je... "awat mkn sikit sgt ni? dahla ari2 drive jauh...kena ada tenaga jgk...kalu mkn sikit ni mmg la asik xlarat je..." boleh ke? bg sy sama je... mkn nasik or tak tetap la xleh nk kenyang smpai ptg kn??? nama pun posa yg kena tahan diri dari lapar n dahaga... da kena beleter dgn en.abg T___T kang binik kamu ini gemok lagi cam no??? dia ckp dia xkesah... oh tidak! sy tidak mahu kelihatan sgt hodoh pada masa akn dtg T___T pelan2 kayuh... kena gak usaha... pastu pulak MIL suka wat puding n agar2... skali tuh dia bg puding marble 1taperware yg agak besar n jenuh jgkla kami suami isteri nk kena habeskan... sy mkn jgk la 2-3potong pastu balance simpan mkn skit2... en.abg bising lg... ckp xmo mkn puding mak dia wat... huwaaa...menda tuh manislaa.... xgunala sy diet2 bagai tp asik mkn menda manis... tsk tsk tsk... akibat kecewa sy minom ais n manis 2hari nehs... hancuss diet guwe.... T__T xmo naek weight scale... ngeri! 2hari ni sgt mengecewakan... 

Kena get start blk esok... jgn ikut hati n perasaan... cuba releks n amik langkah2 terbaek... susahnya kan... haih... yela kami 2org... kalu MIL or mak abah bg makanan kami 2org je la kena habeskan... kkdg sgt byk! rasa membazir la kalu biar rosak cam tuh... so simpan dlm peti ais... bila da penuh bising la en.abg tuh ckp tak bersentuh pun mkanan2 tuh... asik dia je yg kena mkn... sy asik mkn skit je n skip2 mkn... huwaaa... susahnya... T___T doakan daku... mg sy kuat utk berada dijalan ini.. ameen...

  

8 sweet persons:

rizaros said...

ala kak.. kasi besar skit la tulisan tu.. susah nk baca..hehehe.. entry best tu :P huhuhu.. jgn marah yer...

F a i z a h ' s said...

@rizaros

Rasa cam besar da font nehs...awk pakai spek ke?heheh...nti nk besarkan lg... ^_^

rizaros said...

faizah: xpakai pun..alhamdulillah mata masih ok tp kadang2 kna terbeliak jgak nk baca kcik2 nih..hhdheehhe

F a i z a h ' s said...

@rizaros

Font mcm ni ok ke tak?ke kaler yg xbpe nmpak ni?

sahida said...

Sabar ya Fae.. mmg susah nak org faham yg kita berdiet. Hati mau kering + tebal berinci- inci!Org laki ni ckp je tak kisah, tp dia suka je isteri nya ramping cantik..uwaa! Tp takpe, kena enjoy dieting..takleh pressure.Happy dieting, dear!!^_^

Fakhrati Aziz said...

faizah..teruskan.sy nk follow pasni.eheeh...smala mcm husband sya.slalu nasihat,mkn bnyk cikit...esok p keja x larat.pastue yg pnasnya,sya suka masak..tp dia mkn ciputja.so,no dietla sbb yg nk hbiskn sya...huhuhh..pkai x dietla smpai ketua....nant share lagi diet diary anda ya...chaiyok!!!

F a i z a h ' s said...

@sahida

Tuhla...cuba gak sedaya upaya nehs... huhu....tp kalu diri sndiri yg masak mcm2...last2 kita lak yg tergoda...hehe :P

F a i z a h ' s said...

@Fakhrati Aziz

Atie xpyh diet da kot...hehe :P

Post a Comment

Terima kasih tuan-tuan dan puan-puan serta cik2 :D