9.5.11

Saya nk jadi surirumah !!!

Bismillah wal hamdulillah...

YA ALLAH... berikan aku kekuatan...rahmati hidupku di dunia n akhirat... ameen... doa byk2 utk meredakan keserabutan... jadi xleh fikir ja kkdg... lemah sgt rasa nk truskan keja ni... mmg awal2 kawen dulu sy mmg target nk berkerja...bkn apa sng skit kalu apa2 n leh pegang duit sndiri... cam xbes lak jadi surirumah... tp ntah dlm situasi skrg sy prefer jd surirumah lak... keja ni bkn shj memberi tekanan tp xberbaloi pun... nti ada org ckp sy merungut lak... huhuhu... bkn pasai merungut okeh! kembali kepada niat kita... utk apa kita berkerja? of kosh utk mencari rezeki yg halal kn?disamping itu utk kita blaja juga secara tidak langsung... n yg plg penting adalah utk masa depan kita... kita perlukan keja utk menjami life kita kelak di hari tua... tp tuhla...yg terjadi sgt2la mengecewakan... dah 4thn kerja mcm xmenentu... mcm2 keja dah buat... keja mcm cikgu la, kerani la, teknikal la, IT la, skrg buat sales pulak... penin sudey xtau mana satu... pastu xda masa depan pun nmpak... dahla kena ulang alik jauh mcm ni 140km sehari... (kalu dpt jadi staff TM secara pemenen kan best...huk3)

Saya ditugaskan jaga state kedah. kalu dpt kt perlis okla xpayah ulang alik yg memakan masa n DUIT skaligus... kt perlis ok la xpyh berulang jauh2...so proceed je la keja tuh... tp masalahnya xberbaloi berulang alik cenggini kan? dgn anak lg...study lg... family lg... eh...merungutkah aku?? sy cuma nakkan yg terbaek je... hurm... rasa nk resign! bleyyy??? hope ada rezeki lain yg menanti...ameen

   

4 sweet persons:

sharEna said...

alahai..kesiannya Faizah..

try cari keje lain kat perlis lah dear.

ade kott...travel jauh yg x larat tue...

try ehh! kite doakan..

Rai said...

saya pun nak jadi surirumah!! kawan saya da berjaya menjadi surirumah di kulim..dia buat kelas masakan..hehe..

f a i z a h 's said...

@sharEna

Heheheh :P perlis byk keje pun org luar yg conquer tau...huhu

f a i z a h 's said...

@Rai

Eh yeke??bgsnya...leh buat bisness sndiri kn??

Post a Comment

Terima kasih tuan-tuan dan puan-puan serta cik2 :D