22.5.11

Hantaran+Final Assignments+Presentation+Keja opis

Bismillah wal hamdulillah...

Seperti biasa, bila keja ari ahad ja mula rasa sgt xdak mood...td mai keja bertolak dari umah kul 7:05am... antar aisya dgn en.somi kt umah MIL kul 7:15 baru bertolak dari Kangar ke alor staq... ksian lak en.somi..kami ni keta 1buah je... so bila mcm ni kena lak hantar menghantar... ataupun en.somi terpaksa pinjam keta MIL... huk3... xtau bila leh bli 2nd car nehs...

Weekend dilalui dgn mcm2 hal... ari jumaat xleh nk buat preparation apa langsung utk presentation ari sabtu (21/mei) sbb aisya makin menjadi super aktif... xmau tdoq langsung asik nk ajak men ja... nak solat kena solat depan dia, mandi pun kena mandi dgn dia... fuh... pnyala xleh tinggal langsung... pg sabtu tuh baru la terkedek2 nk wat preparation utk presentation ptg sabtu... last min! slides sume da ready cuma kena tgk2 blk apa yg nk dibentangkan dpn lecturer nti... 

Hantaran last minit

pastu mlm sabtu p umah PIL sbb en.somi ckp depa ada menda nk diskas... pasai majlis sebelah terengganu adik ipar kt terengganu 31mei nanti... rasa mcm xmo join je majlis tuh tp MIL beriya2 sungguh... MIL mntak tlg sy prepare 1dulang hantaran... katanya elok makanan... sib bek... kalu baju ke apa ke jenuh nk mencari time2 mcm ni... dahla ujung bln haruslah bajet lari T___T so lantas kepala ligat memikirkan juadah apala sesuai utk dijadikan hantaran n sesuai dibawa travel jejauh dari perlis-terengganu... trus contact seseorg yg sy penah order cupcakes + blueberry cheesetart utk besday mak abah thn lepas...bincang punya bincang dia pun setuju nk watkan cupcakes hantaran...dahla last min lak tuh... kena cari bakery area perlis la... mmg penat jgk mencari... mula2 nk order kt Najah Bakery tp sy tgk schedule dia pack almost sume tarikh da ada booking... so terpaksa cari bakery len... tuh yg teringat dgn Aja Kek Comel nehs... mmg sy penah order kt dia pun... sy mintak dia buat cupcakes dgn fondant la sbb nk buat hantaran n nk travel jauh... selesai membooking cupcakes neh baru sibuk pasai presentation...

Presentation

Mula2 janji 28mei tgk2 lecturer pun sibuk present paper PHd dia tarikh tuh kt melaka...so terpaksa diawalkan... so prepare pun ala kadar...sib bek requirement nak 1part je present... n ditaqdirkan pun sy da siap 1part dah... sib bek kn?dibuatnya kalu xbuat lg... adoi... so sy sediakan slides pun awai... kiranya xdak apa sgt cuma kena study blk apa yg nk dipresent... presentation 4org je pun... dah skit sgt student so setiap org kena present ada kot 30minit... fuh...tercungap2 jgk kami... sib bek sy kena last skali... so lecturer pun sibuk nk blk... hehe...lega xkena byk tnya! kalu tak... 

Final Assignments

Tggl lagi 2final assignments kena submit by 28mei nehs... 1 da submit tp kena contact blk lecturer in case markah xmemuaskan so kena buat len la... chaiyok2~! rasa sonok bila sgala susah payah ni akhirnya dpt gak sy lalui walaupun da hampir2 nk putus asa... da ujung semester da pun... alhamdulillah :)

Keja Opis

Keja yg xpnh abes! seperti biasa...pas 1 keja n satu keja... last week da start turun buat physical uat... mcm2 cabaran sgt... arghh...rasa xlarat :( next week nk start cuti 1minggu... xtaula mcm mana... cuti terpaksa sbb kena p terengganu... ya allah mudahkanlah urusanku...ameen... ni pun arini byk gak keja bertimpa2...adoyai...


   

2 sweet persons:

♥naematulsaadahismail♥ said...

syabas kak fae.. sat ja nak abes satu sem..mesti sgt serabut kan..nk wat asiment..MIL mintak wat hantaran lagi.. aiya..dengan beban keja mmg toksah cakap la..all the best kak fae;)

f a i z a h 's said...

@♥naematulsaadahismail♥

Yup...alhamdulillah...mmg sgt serabut... berdoa mg dipermudahkan sgalanya... :) doakan kakfae jgk na!

Post a Comment

Terima kasih tuan-tuan dan puan-puan serta cik2 :D